Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Vilken klocka har Sveriges bäst klädda man?

I 26 år har Café utsett Sveriges bäst klädda man, och torsdagen 11 maj presenterades 2017 års vinnare på en modespäckad fest på Carousel på Gustav Adolfs Torg. Men fram till denna kväll saknades något i hans spektakulära stil...

Anders Modig  |  Publicerad 2017-05-11 20:00  |  Lästid: 2 minuter

Sveriges bäst klädda man: Leslie Tay. Foto: Anton Olin

Så: Möt Leslie Tay – Sveriges bäst klädda man 2017: Ansiktet utåt för svensk r’n’b. Ur juryns motivering: Hans klädstil representerar det nya och moderna. Hans garderob är lika vågad som välkurerad, och är ett perfekt exempel på vad hela modevärlden pratar om just nu: streetwears intåg på de allra mest snofsiga modevisningarna. Med en färgglad och djärv blandning av lyx och budget visar han att mode inte behöver vara fullt av rigida regler och måsten. Leslie Tay visar att kläder och mode är något som kan tas på allvar, och samtidigt vara roligt och lustfyllt.

Men hans stil har haft ett stort problem i mina ögon. Han har säkert någon eller några klockor, men jag har inte sett några bilder där han bär klocka, Men detta förändras i och med priset, eftersom vinnaren får en klocka av TAG Heuer.

Vad är det då Sveriges nya modekejsare kan bära kring handleden?

En TAG Heuer Calibre 5 Automatic, en självuppdragande klassiker från det sportiga klockmärket.

TAG Heuer Carrera Calibre 5 Automatic.

Detta utförande med det utsökta måttet 39 millimeter är i rostfritt stål, är vattentät ner till 100 meter, har bakboett i safirglas så att Tay kan spana in urverket. Urtavlan har ett cirkulärt guillochemönster, handapplicerade index i rostfritt stål och ett litet datumfönster klockan 3. Den lilla tickande maskinen, naturligtvis tillverkat i klocklandet Schweiz, hålls på plats med ett brunt alligatorband.

Grattis Leslie!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-05-12 14:32