Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Vilken är kockarnas favoritklocka?

Matlagning handlar om timing – och allt fler stjärnkockar håller koll på tiden med rejäla bitar från Hublot.

Anders Modig  |  Publicerad 2018-03-19 10:10  |  Lästid: 2 minuter

Yannick Alléno och Hublot Big Bang MECA-10 Titanium.

I mars blev Yannick Alléno, en av världens allra främsta kockar, medlem i “Hublot-familjen”. Fransosen som har 16 restauranger världen över, varav två med tre stjärnor i Guide Michelin – Le 1947 at Cheval Blanc Courchevel and Pavillon Ledoyen in Paris – är känd för sin visionära approach. På sistone har han experimenterat med att överföra vinmakares metoder på matingredienser, bland annat genom att marinera kalvkött i Sauternesfat.

Yannick Alléno har – bland annat – två restauranger med tre stjärnor i Guide Michelin.

Klockan som numera tickar på den nyblivna ambassadörens handled är en Hublot Big Bang MECA-10 Titanium – en 45 millimeter stor titanklocka vars 10 dagars gångreserv dras upp för hand.

Philippe Chevrier utanför Domaine de Châteauvieux. Foto: Anders Modig

Inte lika globalt känd, men en levande legend i Geneve, är Philippe Chevrier. Ledstjärnan i 58-åringens regionala matimperium med 7 restauranger är Domaine de Châteauvieux, som har två stjärnor i Guide Michelin. Han är inte en officiell partner till Hublot, men han älskar klockorna som tillverkas i Nyon norr om Genéve, och när undertecknad var där på lunch i januari sportade han stolt en Hublot Big Bang Steel, en 44 millimeter stor kronograf i stål, med mattsvart, rodiumpläterad urtavla och armband av svart gummi.

Philippe Chevriers visar upp sin favoritkniv – och sin favoritklocka. Foto: Anders Modig

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-03-19 10:23