Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Världsrekord i klocka för pengarna?

Frederique Constant visar med Slimline Perpetual Calendar att riktigt, riktigt fint urmakeri inte behöver kosta flera hundra tusen kronor.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-04-20 14:31  |  Lästid: 2 minuter
Urverkets beståndsdelar.

Urverkets beståndsdelar.

Marknadens billigaste mekaniska evighetskalender? För dig som gillar denna komplikation där klockan teoretiskt sett visar rätt visar rätt datum i minst 100 år lanserar nu Frederique Constant Slimline Perpetual Calendar, en manufaktur-tillverkad evighetskalender för – håll i dig – 80 000 kronor! Klockan finns också i en guldpläterad varianterna för ytterligare cirka 4 000 kronor.

Därmed tar företaget som tillverkar 145 000 klockor om året ledningen i priskriget för evighetskalendrar, som inleddes av Montblanc 2015 när de lanserade sin Montblanc Meisterstück Heritage Perpetual Calendar för 87,000.

42 millimeters- boetten gör att Frederique Constant Slimline Perpetual Calendar sitter fint på handleden.

42 millimeters- boetten gör att Frederique Constant Slimline Perpetual Calendar sitter fint på handleden.

– 80 000 kronor är verkligen ett aggressivt pris för en evighetskalender som har ett eget urverk som är utvecklat, tillverkat och monterat in-house, säger CEO Peter Stas till Café om klockorna som är tillverkade under ledning av det unga urmakargeniet Pim Koeslag.

Slimline Perpetual Calendar som mäter 42 millimeter i diameter och vars urverk är endast 6,87 mm högt, har designteamet också fått till proportionerna och looken Mäter 42 mm och som du kan ana av namnet är urverket nerdeffat till 6,78 millimeter: Helt enkelt en klocka med Twiggymått och Rockypondus (boxaren, inte seriefiguren.) www.frederiqueconstant.com.com

frederique_constant_DSC08383 frederique_constant_DSC08380 frederique_constant_DSC08379
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar