Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Vårens snyggaste blå-klockor

Anders Modig  |  Publicerad 2016-02-02 13:08  |  Lästid: 2 minuter

På Salon International de la Haute Horlogerie, den champagnedränkta mässan för branschfolk only i Geneve som arrangeras av Richemont, ställer tjugofem märken ut. Nytt för i år var att nio independent-märken – klockvärldens konstnärer – också ställde ut här. En stor del av klockorna på denna mässa kräver drömbudget – men det är också okej att drömma lite! Och det som visas på SIHH brukar stilmässigt ge en fingervisning om det vi ser senare under året. Vilka trender såg vi då se på SIHH? Först ut, en enkel modetrend: Blådårar. De senaste årens tillbakakomst med blå urtavlor får nu även allt fler följeslagare i form av blå armband, blå ringar och blå detaljer.

 

 

Cartier WSCA0010

Foto: Photo 2000 © Cartier

Cartier Calibre Diver WSA 0010

2016 har Cartier Calibre Diver försetts med blå urtavla, mörkblått armband med blå sömmar och blå keramisk ring. Calibre Cartier är en relativt ny medlem i Cartier-familjen, som såg världens ljus 2010, och sedan 2014 också görs i ISO-certifierade dykarvarianter. Visste du att Cartier faktiskt är klockvärldens nummer två efter Rolex?
Pris: Från 73 000 kronor
www.cartier.com
IWC 327004 LO

IWC Pilot’s Watch Mark XVIII edition ‘Le Petit Prince’

I kollektionen döpt efter ett samarbete med stiftelsen skapad av Antoine de Saint-Exupéry, en hängiven pilot och författaren till den lilla prinsen, ingår också mer avancerade kalenderur, men om du är ute efter en enkel, förhållandevis diskret blå dinka till sommaren, så har du den här.
Pris: 45 000 kronor
www.iwc.com

Laurent Ferrier galet_traveller_globe_bleu_nuit_fond-gris_hr copy

Laurent Ferrier Galet Traveller Globe Night Blue

Laurent Ferrier var en av de nya utställarna på årets SIHH. Och återigen visar mannen som både stått på pallen i Le Mans och under många år varit Patek Philippes tekniska produktchef, hur en slipsten skall dras. Här en automatisk world timer i vitt guld med extremt detaljarbete i den blå, handgjorda emaljurtavlan. Samtliga delar i såväl klocka som urverk är dekorerade näst intill perfektion, vilket förklarar prislappen.
Pris: 825 000 kronor
www.laurentferrier.ch

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-02 13:11