Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Vad har Wolverine för klocka?

Idag har Logan premiär, den sista filmen i serien om Hugh Jackmans karaktär Wolverine, en knivskarp roll som har varit en del av hans liv i 17 år. Men vad har han för klocka?

Anders Modig  |  Publicerad 2017-03-01 20:33  |  Lästid: 2 minuter

I filmen bär Jackman inte klocka, men till vardags bär han Montblanc, och han var också Montblancs hedersgäst under Salon International de la Haute Horlogerie i Geneve i januari. Ni kanske tycker jag är tjatig med mina referenser till SIHH – men SIHH är trots att det ”bara” är 30 utställare en av de två viktigaste klockmässorna, den andra är Baselworld i mars. En glad nyhet är också att SIHH i år för första gången öppnade upp för allmänheten på fredagen.

Vid sådana tillfällen, liksom vid världspremiären av Logan för ett par veckor sedan vid Berlinale, har Hugh Jackman synts med ett par olika modeller, och fastän han bär olika modeller tycks han åtminstone för tillfället vara TimeWalker-kollektionen trogen – de typiska hornen tittade ut under kavajen på premiären. I vanlig ordning satt klockan på högerarmen , en av Jackmans personliga egenheter, när han spexade runt vid fotoväggen med sina medspelare Patrick Stewart och den elvaåriga Dafne Keen som gör en lysande roll som Logans dotter.

Här är tre nya TimeWalker-modeller med blodröda detaljer.

Montblanc TimeWalker Date Automatic, 31 500 kronor.

 

 

Montblanc TimeWalker Chronograph Automatic, 42 000 kronor.

 

Montblanc TimeWalker Chronograph UTC, 52 500 kronor.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar