Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Superklockan från Audemars Piguet

För 25 år sedan kom den första Audemars Piguet Royal Oak Offshore. Här får du filmer och bilder på fantastiska modeller från ett kvarts sekel.  

Anders Modig  |  Publicerad 2018-07-30 13:18  |  Lästid: 3 minuter

1993 Royal Oak Offshore Chronograph.

Den första Audemars Piguet Roayal Oak offshore designades av Manu Gueit 1993 när han jobbade på Audemars Piguet. Denna utveckling i storlek, tjocklek och material kom 20 år efter att den ikoniska modellen (jag använder ordet ikonisk om färre än 10 klockor, i övrigt endast om religiös konst) som designades av Gerald Genta.

Ett av samarbetena med Arnold Schwarzenegger från 2008.

Genom åren har Offshore, som med sitt industriella uttryck blivit en kanvas för material, för färger, för komplikationer, för kändissamarbeten med bland andra Arnold Schwarzenegger, Jay Z och Lebron James.

2013 Lebron James Royal Oak Offshore.

Lagom till 25-årsjubileet släpper världens äldsta familje-klockföretag som fortfarande tillhör grundarfamiljen en rejält uppdaterad modell. Detta fick mig att rejält höja på ögonbrynen och nicka uppskattande, eftersom alltför många klockföretag i samband med jubileer endast gör klockor som ser exakt likadana ut som originalet, om än med uppdaterade material.

Tourbillon Chronograph från 2018 med en ny, spännande design. Kommer i stål ….

… och i guld.

Så, chapeau till Audemars Piguet och grattis till det första kvartsseklet för en modell som säkerligen kommer leva länge än.

För att lära dig mer om de olika modellerna, spana in film-serien där Audemars Piguets underhållande historiker Michael Friedman och VD:n François-Henry Bennahmias delar historiska insikter och anekdoter om otroliga samarbeten.

En variant från 2006. i roséguld.

2003 experimenterade Audemars Piguet med titan och keramiska material.

En variant från 2006.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-07-30 13:19