Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Sommarens mest prisvärda klocka?

Ball Watch introducerar i sommar Engineer II Navigator World Time Chronograph. Är detta världens just nu mest prisvärda klocka? En Schweiz-tillverkad kronograf baserad på det legendariska urverket ETA Valjoux 7750, som dessutom är utrustad med world timer, starkt självlysande mikrogastuber, bakboett av safirglas och personlig gravering för mindre än 20 000 kronor.

Anders Modig  |  Publicerad 2018-07-12 11:15  |  Lästid: 2 minuter

Jag vet inte hur Ball Watch gör det – men som klockälskare är det bara att tacka och ta emot. Deras senaste modell Engineer II Navigator World Time Chronograph kan förbeställas för under 20 000 kronor på läderband, och om du lägger till en femhundring så får du en robust stållänk – vilket är 40 procent billigare än normalpriset. OK, du måste vänta till december innan klockan kommer, men det kan det kanske vara värt?

Kronografen kan mäta tid upp till 12 timmar, och den extremt självlysande förmågan – vissa modeller från Ball är rent av enklare att läsa av på natten än på dagen – kommer av de 19 mikrogastuberna, som lyser konstant i mer än 25 år. Med andra ord så behöver du inte ladda upp dem under en ljuskälla.

World timern har 24 geografiska tidszoner, och genom att vrida på ringen ställer du in önskad tidszon genom att sätta önskad stad klockan 12 och därefter ställa in 24-timmars-ringen med screw down-kronans hjälp.

Ball har också liksom bland andra Nomos plockat upp trenden med personlig lasergravering, vilket gör att du kan beställa upp till 13 tecken inklusive mellanslag som graveras på klockans baksida. Baksidan är dessutom är försedd med safirglas så att du kan skåda urverket baserat på ETA Valjoux 7750, ett av Schweiz mest använda kronograf-verk som ofta finns i klockor som kostar det dubbla.

Klockan är limiterad till 1 000 exemplar av varianten med den blå urtavlan, och lika många tillverkas med svart urtavla. Du kan också beställa ditt favorit-nummer mellan 1 och 1 000, vilket även det graveras in. Numren delas ut efter först till kvarn-principen.

Denna 44 millimeter stora klocka med stålboett är gjord för att användas – urverket är stöttålig till 5000 G, och klockan är vattentät ner till 50 meters djup.

Pris Engineer II Navigator World Time Chronograph: 20 300 kronor på stållänk samt 19 850 kronor på läderband. Det fördelaktiga priset är endast tillgängligt på Ball Watch hemsida om du beställer före den 8 augusti.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-07-12 11:19