Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Sommarens 3 bästa kronografer

Snart kommer sommaren – som förhoppningsvis inte är så kort att den regnar bort. Här har du tre av årets snyggaste kronografer som kan användas till att klocka sommarens joggingrundor, säcklöpning och äggkokning.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-05-01 17:56  |  Lästid: 2 minuter

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-Heuer-01-CAR2A90.FT6071-persp

TAG Heuer Carrera Calibre Heuer 01 Ceramic

Keramisk boett, eget urverk – inte undra på att TAG Heuer ökade 20 procent på senaste Baselworld jämfört med 2015. TAG Heuers VD Jean-Claude Biver avslöjade för mig att han har stora planer för de egentillverkade kronograferna.
– Vi kommer att näst intill dubbla produktionen av kronografer. Idag gör vi 55 000 stycken. Planen är att göra 100 000 stycken 2019.

Pris: Cirka 53 600 kronor
www.tagheuer.com

Zenith classiccars01-1

Zenith El Primero Classic Cars

Zeniths stora genombrott kom 1969 med urverket El Primero. Men vad står märket för egentligen? Det känns om de har hittat hem i en värld av kontemporär vintage. Vi snackar veteranbilar, Triumphhojar, skoputs och barberare – inte behöver vi raka av oss skägget bara för att modekollegorna säger det. El Primero och 1970-talsmodellerna är fortfarande basfödan för Zenith, och det som gör att det funkar är att det är vintage med en riktig historik. Inte någon kvasihantverkare med AD, Kickstarterkampanj och ironiskt tilltal som försöker skapa något som ska attrahera hipsterfarbröder som börjar tjäna lite för mycket pengar.

Pris: Cirka 66 500 kronor
www.zenith-watches.com

Breitling Superocean Héritage Chronoworks_01

Breitling Superocean Héritage Chronoworks

Breitling, en gång i tiden avfärdade som stekiga dörrvaktardinkor, gör sedan flera år tillbaka seriösa klockor, med egna urverk och riktiga innovationer. De har till och med ett eget laboratorium som flyttar fram gränserna för vad som är möjligt inom material och urmakeri. Breitlings VD Jean-Paul Girardin jämför labbet, som döpts till Chronoworks med ett Formel 1-team. Man kan fatta varför: de har på sistone tagit fram nya kugghjul i silikat, en ny oro med variabel inertia, och har introducerat ett i klockvärlden helt nytt material, hexagonal boron nitride. Breitling har sedan länge också marknadens snyggaste Milaneiselänkar i flätat stål, vilket i Chronoworks fått en udda men riktigt skön och bekväm kusin i gummi. Men smakar det så kostar det.

Pris: Cirka 365 200 kronor.
www.breitling.com

Zenith classiccars02-2

 

Superocean Héritage Chronoworks

Superocean Héritage Chronoworks

Tag-Heuer-Carrera-Calibre-Heuer-01_007
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-05-01 18:06