Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Snabb kronograf från IWC

IWC, som 2018 firar 150-årsjubileum, har släppt en klocka i samarbete med sisu-laddade halvfinska Nico Rosberg som 2016 vann Formel 1-cirkusen.

Anders Modig  |  Publicerad 2017-12-20 18:02  |  Lästid: 2 minuter

Nico Rosberg testar kronografen.

Efter tio år som Formel 1-förare valde Rosberg att lägga av på topp efter 2016 års succésäsong. Sedan dess har Rosberg fortsatt en roll som ambassadör för sitt forna stall Mercedes, och till synes tagit sig tid för roliga samarbeten. Till exempel har han tillsammans med IWC:s Creative Director Christian Knoop tagit fram en klockan Ingenieur Chronograph “Tribute to Nico Rosberg” som släpptes nu i december i IWC:s egna butiker och certifierade återförsäljare.

Klockan som hålls på plats med ett grått armband av kalvskinn är en rejäl bit som mäter 42 millimeter i diameter och 15 millimeter i höjd.

Kronografen hör alltså hemma i Ingenieurfamiljen, vilken ursprungligen designades av geniet Gérald Genta på sjuttiotalet. Klockan är i roséguld, mäter 42 millimeter och tillverkas i 23 exemplar. 23 kan tyckas vara ett udda nummer för en limiterad upplaga, men det har sin förklaring i att det var så många förstaplaceringar som Nico Rosberg hade under sitt decennium på racingcirkusens finaste arena.

Så här glad blev Nico Rosberg när han vann i Abu Dhabi 2016. Foto: DPPI IBL

Under den grå urtavlan tickar IWC egentillverkade automatiska urverk med kolumnhjulskontroll för kronografen, och bakboettens safirglas är prytt med ”Nico” – så som det såg ut på den forne mästarens hjälm.

Ingenieur Chronograph Tribute to Nico Rosberg blir din för cirka 230 000 kronor.

Från Formel 1-segrare till klocknörd – vad ska jag hitta på nu med mitt liv?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar