Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Roger Dubuis har lämnat oss

Roger Dubuis, som grundade vad som är ett av Genèves största klockföretag, gick ur tiden på lördagen vid 79 års ålder.

Anders Modig  |  Publicerad 2017-10-15 16:26  |  Lästid: 2 minuter

Roger Dubuis, en av vår tids urmakarmästare gick ur tiden 14 oktober 2017.

1995 grundade han märket som bar hans namn, och 2005 kom den mest kända kollektionen Excalibur – neobarocka boetter med mästerligt urmakeri. Roger Dubuis är ett polariserande märke som aldrig kompromissat med vare sig funktion, design eller material. Genom åren har man tillverkat bland annat enkla och dubbla tourbilloner, quadrupla balanshjul och man är kanske framför allt känd för att kombinera skeletonisering med ett modernt designuttryck.

Roger Dubuis Excalibur Spider Pirelli 2017, ett samarbete med Pirelli.

1999 påbörjades byggandet av fabriken som har kompetensen att tillverka så gott som alla delar, inklusive balansfjädrar. 2008 tog Richemont över tyglarna, och i den luftiga fabriken jobbar idag mellan 400 och 500 medarbetare. Roger Dubuis tog i samband med Richemonts köp ett kliv tillbaka, men de senaste åren var han återigen talesperson för märket som fortsätter drivas i hans anda.

– Roger Dubuis välrenommerade expertis i Haute Horlogerie, hans banbrytande vision och hans mänskliga värderingar kommer även fortsättningsvis vara vår kärna. Vi är alla hängivna till att behålla hans unika esprit i vårt märke, säger märket Roger Dubuis talesperson i ett pressmeddelande.

www.rogerdubuis.com

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-17 11:22