Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Res med stil – här är 7 bästa klockorna för 7 världsdelar

Att kunna resa över tidzonerna utan att behöva fippla med visaren är en lyx av James Bondiga proportioner. Här är det bästa world timers-klockorna där ute.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-01-26 11:07  |  Lästid: 3 minuter

geophysic_universal_time_ss_fn

Jaeger-LeCoultre Geophysic Universal Time

Här ser du 24 tidszoner samtidigt, och kan ställa timvisaren oberoende av minutvisaren, vilket gör att du inte tappar precision när du ställer om klockan efter landningen. En stålboett som mäter 39,6 millimeter gör klockan till en smidig följeslagare även för oss som saknar gorillahandleder.

Pris: 140 000 kronor

www.jaeger-lecoultre.com

5131R_001

Patek Philippe 5131R

Se klockan 12 för att se vilken tidszon du är i – med andra ord är klockan åtta över tio i London. Och med ett ögonkast kan du se att klockan är åtta över 18 i Paris, och åtta över fem i New York. Extra praktisk är också den emaljerade kartan, som ger dig en grov bild av var i världen du befinner dig.

Pris: 631 300 kronor

www.patek.com

86060-000R-8985_CU_tr

Vacheron Constantin Traditionelle World Time

Vacheron Constantin, världens äldsta fortfarande existerande klockmärke som varit i drift sen starten för 260 år sedan, har gjort en world timer som kan visa 37 tidszoner runtom i världen. Nu kan du alltid komma i tid, var du än är. Extra plus för den graverade kartan i guld.

Pris: På förfrågan

www.vacheron-constantin.com

NOMOS_Zurich_Worldtimer_true_blue_02

 

Nomos Zürich Worldtimer True Blue

Nomos tog med denna worldtimer ett kliv utanför sin comfort zone, som i regel inte har mer komplexitet än extra urtavla som visar sekunderna och datum. Här kan du dock inte se tiden över hela världen samtidigt, utan måste med knappen trycka fram önskad tidszon till klockan 12-positionen. För att inte glömma bort vad klockan är på hemmaplan kan du alltid se det på den lilla disken klockan 3. Zürich Worldtimers design är genial – jämför bara urtavlans lugn med övriga epilepsiframkallare. Jag har måhända ett bias – när jag skriver detta tittar jag ner på min egen Nomos Zürich Weltzeit på väg tillbaka till Europa efter en sejour i fjärran östern. ”Snart dags att byta tidszon, tänkte klocknörden och log”. Det är de små nöjena här i livet, mina vänner.

Pris: 40 100 kronor

www.nomos-glashuettte.com

 

R_Temps-Terrae-or-blanc-tapisserie

Andersen Genève Tempus Terrae

Svend Andersen är vida känd för sina erotiska klockor med mekaniska detaljer som … vi pratar om en gammal tradition inom urmakeriet som säkerligen intresserar Hugh Hefner. Men med sin Tempus Terrae, en hyllning till 1950-talets första world timer med två kronor, visar den gamla snuskgubben att han har betydligt fler strängar på sin lyra. Vitt guld med fantastiskt guilloché-mönster i mitten.

Pris: cirka 277 000 kronor.

www. andersen-geneve.ch

Montblanc-Heritage-Spirit-Orbis-Terrarum---Front-112308

 

Montblanc Heritage Spirit Orbis Terrarum

Montblanc tar ytterligare steg för att visa att de menar allvar med urmakeri. Heritage Spirit Orbis Terrarum har en fin specialitet: Kartan är uppbyggd på translucenta safirglasdiskar, där de roterande mörkare partierna visar var i världen det är natt.

Pris: 46 500 kronor

www.montblanc.com

bentley-b05-unitime

 

Breitling for Bentley B05 Unitime

Denna guldiga version är en del av Breitlings mångåriga samarbetet med Bentley, där den tydligaste designsignalen är den räfflade ringen. Som i fallet med de flesta av Breitlings klockor så är den också utrustad med kronograf.

Pris: 338 030 kronor

www.breitling.com

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar