Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Premiär för 5 nya klockor från Breitling

Anders Modig  |  Publicerad 2019-01-04 17:45  |  Lästid: 2 minuter

Breitling Premier – i slutet av 2018 släpptes en ny kollektion från Breitling, som utsågs till Årets Klockmärke 2018 av Café-redaktionen.

1940-talet: Eleganta klockor, bredare silhuetter och stiliga, experimentella filmer. Under detta årtionde lanserade Breitling för första gången Premier-kollektionen. Denna bleknade så småningom vid sidan av pilot- och dykarklockorna, men 2018 – lagom till 75-årsjubileet – kom eleganta klockor som är gjorda för att användas på land tillbaka. Originalkollektionens boetter från när det begav sig var 36–38 millimeter, men dagens Premier har uppdaterats till nutida 40 eller 42 millimeter.

– Det här är den första moderna Breitling-kollektionen som är dedikerad till vardags-elegans. Klockorna har fantastisk kvalitet och prestanda … och ett fokus på stil som kompletterar deras syfte, säger Breitlings VD Georges Kern.

Så, vilka klockor ingår då i Breitling Premier, som alla är COSC-certifierade kronometrar? Här är Cafés favoriter från de fem modellerna: 

Premier B01 Chronograph 42

Denna klocka drivs av Breitlings egentillverkade Manufacture Caliber 01, har en gångreserv 70 hrs. På designsidan gör de allt rätt för hur en vintageinspirerad kronograf ska se ut: Bi-compax (de extra urtavlorna placerade klockan 3 och klockan 9) i kombination med panda (kontrasterande extra urtavlor). Notera också den röda toppen på kronografens sekundvisare. Chapeau!

 

Premier Chronograph 42

Den urverksmässigt lite enklare Premier Chronograph 42 har även den fina designdetaljer, inte minst de splittade indexen på den härliga urtavlan som är blå som himlen en vintereftermiddag.

Premier Automatic 40

Extra urtavla för sekunder, kontrasterande silver-färgad urtavla. Skulle kunna ha hittats i farfars gamla gömmor … men ändå inte, på något sätt känns den ändå modern tack vare detaljer som de röda inslagen, det uppdaterade typsnittet och armbandet i grovslipat nubuck-läder.

Premier Automatic Day and Date 40

Är du ibland vill på dagarna? Här är klockan för dig. Denna komplikation kom något senare, på 1950-talet, men är sedan dess en älskad variant hos många klocksamlare.

Premier B01 Chronograph 42 Bentley British Racing Green

Namnet säger allt om denna klocka. Bentley-samarbetet som pågått sedan 2002 fortsätter, om än i en slickare design och med den mest klassiska bilfärgen av dem alla.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta