Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Patek Philippe visar att 50 är det nya 30

Patek Philippe anses av många vara klockornas Rolls Royce. Nog ligger det något i det, fastän modellen Golden Ellipse representerar en annan typ av minimalistisk lyx.

Anders Modig  |  Publicerad 2018-06-28 10:22  |  Lästid: 2 minuter

Patek Philippe 5738R.

En av de stora födelsedagarna är 50. Halvt sekel. Phew. Jag har ytterligare några år kvar dit, men nog flåsar detta stora tal mig i nacken. Då är det inspirerande att se Patek Philippe Golden Ellipse, som i år firar 50. Den här klockan visar att 50 är det nya 30.

Den graverade varianten har dock ett imponerande hantverk, det erkänner jag gärna …

Men alla dagar i veckan väljer jag den här. Notera kronans onyx.

Till skillnad från originalversionen i gult guld som kom 1968, så firas jubileet med en jumboversion i en ultratunn variant i roséguld som mäter 34,5×39,5 millimeter. Den både runda och fyrkantiga formen är baserad på gyllene snittet, och, när det gäller avskalade minimalistiska klockor så anser jag att den här har allt. Eller är det en paradox att ha allt av less is more? Hursomhelst så är den snygg och smäcker, den är diskret och sticker ut. Den presenterades också i platinum med barockt graverad urtavla, men strunta i den.

Nej, med Patek Philippe Golden Ellipse är det utan tvekan roséguldsvarianten med gråsvart solborstad utavla som gäller. Den automatiska klockan bjuder också på ett flertal överraskningar, däribland den nattsvarta onyxen i kronan.

Pris: cirka 280 000 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-28 10:22