Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

På djupet med Ball Watch

Vad är egentligen mänskligt möjligt att göra under havsytan? Guillaume Néry och hans fru, undervattensfotografen Julie Gautier, pushar gränserna med hjälp av Ball Watch, som just nu erbjuder den mest prisvärda klockan jag stött på.

Anders Modig  |  Publicerad 2017-07-03 12:04  |  Lästid: 3 minuter

Guillaume Néry är sponsrad av Ball Watch.

Ball Watch sponsrar den extremt spektakuläre fridykaren Guillaume Néry som har haft fyra världsrekord. I hans liv tycks gravitation, motstånd och andra små ingredienser som är ganska viktiga i min värld – till exempel att andas – inte längre spela någon roll. Efter att ha dykt ner till 125 meter på ett andetag och tidigare “basejumpat” ner i världens djupaste Blue Hole från en korallhylla i kortfilmen “Free Fall” , kommer snart en ny film.

Allt är superbt filmat av hans fru Julie Gautier.

Jag har alltid tyckt det låter kitschigt och kärlekslöst när man pratar om ett par som ett team – men här är ordet team verkligen på sin plats. Här är Julies demorail, hopklippt av Guillaume, och på hemsidan finns flera andra filmer.

Guillaume Néry och Julie Gautier har funnit varandra.

Nedan visar vi Ball Fireman NightBreaker, där du fram till 12 juli har möjlighet att på hemsidan beställa och skapa din egen variant (klicka här) genom att välja utseende på flera detaljer inklusive färgen på de självlysande gastuberna – föredrar du grön, vit eller gul? Du kan också påverka urtavlans design och armband – fransktillvekade Natoband är ett av valen. Inte illa för en klocka som kostar från 7 000 kronor, beroende på dina val.

Skön att bära, snygg, tillverkad i Schweiz och försedd med ett extremt stöttåligt automatiskt urverk (utrustat med Balls patenterade Amortiser-system) och vattentät ner till 100 meter – det här är en av de mest  prisvärda klockorna jag sett.

 

Några av varianterna som du kan skapa.

Gula, gröna, eller vita micrgastuber?

Guillaume Néry och Ball Watch går på djupet.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-07-03 18:39