Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Klocka av ost från H.Moser & Cie.

Moser & Cie. är kända både för sina klockor och klockindustrins mest otippade video om Mad Watch, årets knäppaste klocka. Videon innehåller Schweiz alla klichéer, från pengatvätt till Wilhelm Tell och hopmixningen med Sverige.

Anders Modig  |  Publicerad 2017-08-25 15:00  |  Lästid: 2 minuter

Koklockan tagen till nya nivåer. Say cheese!

Den unika Swiss MAD Watch har alla de specialiteter som Moser är kända för: egna urverk, så kallade fumé-urtavlor med stark färg som fadear till svart och safirglas på baksidan av en ren och minimalistisk design. Men när det gäller den 42 millimeter stora boetten så undrar man vad de rökte till frukost?

I botten ingår ost. Garanterat pastöriserad och stinkfri.

Materialet i Swiss MAD watch är i grund och botten ett itr2 ©, ett kompositmaterial, men de har också mixat i Schweiz heligaste: ost. Närmare bestämt  Vacherin Mont d’Or médaille d’or. För att fortsätta kotemat så har den också ett armband av kohud. Dubbelindexen på 12, 3, 6 och 9 flirtar med den schweiziska flaggan, och faktum är att klockan inte bara är absurd – den är i själva verket ett inlägg i en het debatt: vad är Swiss Made? Idag räcker det med 60%, vilket Moser menar är för lite, och därför visar de med MAD Watch att det är möjligt att vara 100% Swiss made. (I vanliga fall är H. Moser % Cies klockor till 95% Swiss Made.

Chefen Edouard Meylan beskriver projektet här, i klockindustrins mest otippade video någonsin.

Den unika klockan såldes i början av sommaren av auktionshuset Christie’s i början av sommaren för en dryg miljon, och pengarna gick till Fondation pour la Culture Horlogère Suisse (Stiftelsen för schweizisk urmakarkultur), där pengarna kommer att användas till att ge ökade möjligheter för lärlingar samt att bevara klassiska urmakarkunskaper. Muu-sik i mina öron.

På baksidan av urverket finns också en gångreserv som visar hur mycket som är kvar av de 72 timmarna.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar