Annons

Klockrent
Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Annons
 

Svenska klockvibbar på OS

Omega är tidtagare i de Olympiska Spelen sedan 1932 är säkerligen bekant, och lagom till PyeongChang 2018 pepprar Schweiz näst största märke på med flera nya modeller. Vilken är din favorit?

Omega Seamaster Planet Ocean PyeongChang 2018

Seamaster Planet Ocean Limited edition, tillverkad i 2018 exemplar plockar upp Koreas färger rött och blått på ringen, urtavlan och bandet som är av gummi på insidan och textil på utsidan. Har försetts med en inskription på safirglaset. Vattentät ner till 600 meter.

Annons

Pris: cirka 61 600 kronor

 

Omega Aqua Terra PyeongChang 2018

Den här skönheten med boett av stål har den för Aqua Terra-kollektionen typiskt tredimensionellt randiga urtavlan, och sportar de olympiska färgerna i inskriptionen som sträcker sig från klockan halv fyra till tio över sex.
Pris: Cirka 51 000 kronor

 

Seamaster Olympic Games Collection

En mindre modell (39,5 millimeter) för dig som gillar det faktum att små klockor är tillbaka. Att en klocka som firar tidtagning inte är en kronograf, och att armbandet är perforerat á la rallyklockor känns inte som helt självklara val i sammanhanget. Men nog är de snygga, och precisionen som hör sport till återkommer i att urverket är kronometercertifierat (-3+6 s sekunder per dag). Kommer i tre färger.
Pris: ca 48 100 kronor

 

Omega Seamaster Olympic Games Gold Collection

Dessa guldmedaljer har OS-städerna där Omega klockat atleterna graverade på baksidan.

Guld ska naturligtvis firas rejält under OS, så därför kommer denna kollektion i tre olika guldvarianter:
– Gult guld. Det råder inget tvivel om att gult guld är 2018 års guldvåg för den trendkänslige. Pris: Cirka 140 000 kronor.
– Omegas egna roséfärgade legering Sednaguld. Pris: Cirka 140 000 kronor.
– Vitt guld. Pris: Cirka 154 000 kronor.

Nya Natoband

Dessutom släpper man för dig som vill pimpla din gamla klocka 18 nya Nato-band, bland annat med färgerna från Sveriges flagga och de olympiska ringarnas färger blå, gul, svart, grön och röd.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar