Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

NBA-stjärnan Tony Parker spelar världens märkligaste basketmatch

Vad gör man en höstdag om man är ett schweiziskt klockmärke som sponsrar basket? Tja, heter man Tissot så bjuder man in franske NBA-stjärnan Tony Parker och hans vänner för en match mot en casual version av Schweiziska landslaget. Men inte var som helst. Man gör det på Jungfrau, på 3454 meters höjd glaciärområdet som kan nås med Jungfraubahn, Europas högsta tåg.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-12-08 09:08  |  Lästid: 3 minuter
TISSOT_PARKER_JUNGFRAU_01048

Foto: Tissot

Basketplanen uppbyggd på Aletsch-glaciären stod ut som en finne på en vacker näsa, men varför inte? Uppe på Jungfrau, vad som brukar kallas för Top of Europe, har man utövat alla möjliga sporter, däribland fotboll, boxning, cricket och tennis. Och fastän Tony Parker till vardags spelar i NBA, världens högsta basketliga, så nådde han för dagen nya höjder.

Spelarna anlände med helikopter.

Spelarna anlände med helikopter. Foto: Anders Modig

Även om denna septembereftermiddag bjöd på solstrålar, så var det bara ett par grader, så matchen kunde betecknas som minst sagt fair play eftersom man inte ville skada de dyrgripar som Tony Parker – faktum är Europas bästa NBA-spelare någonsin inte får åka skidor för skaderisken så länge han är under kontrakt med San Antonio Spurs med vilka han har vunnit NBA 4 gånger.

– Jag älskar utmaningar, och när Tissot kom med den här idén var jag självklart på – det är inte varje dag man får spela basket under så här extrema förhållanden.

Klockorna då? Naturligtvis syntes en hel del Tissot T-Touch, Tissots smarta klocka med bland annat tidtagning och höjdmätare, som kom ut på marknaden flera år innan man ens visste vad en smart watch var för något. Inte minst syntes den soldrivna modellen Tissot T-Touch Expert Solar Jungfraubahn. Och efter matchen – som naturligtvis Tony Parkers gäng plockade hem, fick samtliga basketspelare en Tissot Powermatic 80, ett automatiskt ur med 80 timmars gångreserv.

Spelarna tackades med en Tissotklocka efter det kalla uppdraget.

Spelarna tackades av Tissots president Francois Thiebault med en Tissotklocka efter det kalla uppdraget.

 

Tony Parker med Tissots globala marknadschef, svenska Maria Ahnebrink.

Tony Parker med Tissots globala marknadschef, svenska Maria Ahnebrink.

DSC03555

Foto: Anders Modig

TISSOT_PARKER_JUNGFRAU_01494

Foto: Tissot

DSC03617

Foto: Anders Modig

DSC03633

Foto: Anders Modig

Anders Modig på plats i Schweiz.

Anders Modig på plats i Schweiz.

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-12-08 09:09