Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Matcha Rolex Submariner i stål och guld med blå urtavla

Café-läsaren Joakim hörde av sig med ett underbart problem: med vilka kläder ska han matcha sin färgstarka Rolex?

Anders Modig  |  Publicerad 2018-04-03 18:52  |  Lästid: 3 minuter

Rolex Oyster Perpetual Submariner Date.

Hej Anders,

Jag har ett problem och det är nämligen hur jag ska matcha min Rolex Submariner stål och guld med blå urtavla, vilken ju har tre tydliga färger. Jag klär mig oftast i mörka kostymbyxor, typ navy och mörkgrå men har inget emot ett par jeans. Som överdel brukar jag ha någon sweatshirt eller hoodie, oftast i grå, svart eller blå färg.

Spontant känns det som om klockan gör sig bäst till en finare skjorta men just nu är det inte så jag klär mig i vardagen. Vad tycker du jag kan bära för plagg och färger för att matcha klockan? Är det helt kört med de kläder jag använder nu?

Visste inte riktigt var jag skulle vända mig med denna fråga men då du är Cafés klockexpert kändes det rätt att fråga dig. Tack på förhand!

Mvh,
Joakim

Hej Joakim,

Först vill jag gratulera till ett riktigt bra klockköp – denna kombination av gult guld och Oystersteel, Rolex egen stålmix, är en tidlös klassiker vars första variant kom redan 1953. Med sin storlek på 40 millimeter och eleganta industriestetik funkar den till såväl avslappnad som mer dressad stil.

Dessutom är bi-color (att blanda guld och stål) en del av en mikrotrend inom klockvärlden.  När jag började skriva om klockor för 13 år sedan var jag lite anti Rolex eftersom jag tyckte att det var lite fantasilöst. Men efter att ha besökt Rolex fabriker där standarden är klart högre jämfört med det 30-tal fabriker jag besökt, inser jag vilken enorm kvalitet dessa klockor har, hur tidlösa de är, och att de verkligen håller i längden. Så, till din fråga:

En av anledningarna till att jag gratulerar dig är att du vågar välja en klocka som har lite färg. Skandinaviskt mode (och inredning) i all ära, men när allt går i mörka jordtoner utan någon som helst färgklick någonstans, är det inte konstigt att folk blir deprimerade. Glöm aldrig att det är kontrasterna som gör mannen! Därför tycker jag absolut att det du redan har passar alldeles utmärkt med din klocka, som du beskriver det sticker klockan ut på ett spännande sätt som ger samma effekt som kontrasterande natoband.

Del av Margaret Howells nuvarande, tidlösa kollektion.

Om jag ändå skulle ge något klädråd nu till våren, så är det ett av mina favoritmärken: Margaret Howell. Hennes minimalistiska, relativt vida skjortor och jackor i grova, tätt vävda brittiska tyger – perfekta till både kostymbyxor och jeans – gör att du både behåller din avslappande stil och kontrasten mellan klockan och kläderna. Samtidigt smyger du in något nytt som visar att du tänkt till – utan att för den skull hoppa på snobbtåget.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-03 19:03