Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Klockor för alla från Tudor

Efter ett decennium av vintage-inspirerade sportiga kronografer och dykarur kommer nu en ny kollektion med eleganta klockor från märket som har samma grundare som Rolex.

Anders Modig  |  Publicerad 2018-07-02 10:26  |  Lästid: 2 minuter

Tudor 1926 är stilsäker, prisvärd, sprillans ny kollektion från Tudor. Den har fått sitt namn efter det år då Hans Wilsdorf registrerade varumärket, och om Hans Wilsdorf låter bekant inom klockvärlden, så stämmer det: han grundade även Rolex. De båda märkena delar vissa lokaler i Geneve, men Tudor visar alltmer att man står på egna ben som ett fantastiskt instegsmärke som ger väldigt mycket klocka för pengarna. Något som saknades då man på senare tid lagt väldigt mycket fokus på sportiga dykarur och kronografer var eleganta, enkla modeller med vintageinspiration.

– I 1926-kollektionen har vi lagt väldigt mycket fokus på urtavlorna. De har en fantastisk struktur, ett slags våffel- eller honeycombmönster, och applicerade index som kombinerar siffror och trianglar. Du kan dessutom få åtta diamanter på urtavlan om du vill, säger Tudors designer Ander Ugarte om klockorna som drivs av automatiska urverk.

1926 flirtar ohämmat med både män och kvinnor med olika smaker – klockorna har fyra olika storlekar mellan 20 och 41 millimeter, kan fås med läderband eller metall-länk och har tre olika varianter av urtavla – svart, vit eller silver, vilken omges av stålboett eller bimetall (blandning av stål och guld). Notera stållänkens uppbyggnad av 7 rader av mindre länkar, vilket är en tendens som flirtar med vintage-länkar.

Så, för dig som går i klockköpartankar och hittills har kikat på klockor från märken som Longines och Frederique Constant – spana in Tudor 1926.

Cirkapris Tudor 1926: Från 14 500 kronor till 29 500 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar