Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Hublot förlänger sommaren

Än är inte sommaren slut, om du frågar Hublot, som släpper Hublot Spirit of Big Bang Blue.

Anders Modig  |  Publicerad 2018-08-25 10:30  |  Lästid: 2 minuter

Den första tonneau-formade Hublot Spirit of Big Bang kom 2014, och är ytterligare ett exempel på att Hublot är väldigt bra på att låta sig inspireras av andra, för att i slutändan göra något eget. Tänk Audemars Piguet Royal Oak Offshore för de runda varianterna, och här kan man se klar designinspiration från Richard Mille.

Det femte året med denna iögonfallande modell firas bland annat med en modell som är blåare än havet vid Cote d’Azur. Detta har åstadkommits genom att Hublot som alltid haft ett starkt materialfokus har gått upp i toppen när det gäller utveckling av keramiska material. Boetten är av ett mikroblästrat och polerat blått keramiskt material, och det blå alligatorbandet har vitt gummi på insidan så att det är bekvämt att bära en varm sommardag. Givetvis gör gummit också att lädret håller längre eftersom lädret skyddas från ditt svett.

De lekfulla och prestationsinriktade materialvalen syns även i de h-formade skruvarna av mikroblästrat titan, och en bezel av resin. PÅ insidan tickar Hublots egna halv-skeletoniserade urverk HUB 4700. Denna automatiska kronograf som mäter 42 millimeter är vattentät ner till 100 meter – och 100 är också numret som gäller också för den limiterade upplagan.

Hublot Spirit of Big Bang Blue finns bara i Hublots egna butiker, varav flera passande nog har vattenläge – till exempel Geneve, Monaco, Cannes, Porto Cervo, St Tropez. En anledning så god som någon att åka ner till Rivieran eller Italien innan höstlunken drar igång.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar