Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Har hon förtjänat något extra i år? Här är 8 drömklockor för kvinnor

De tickande paketen är de bästa!

Anders Modig  |  Publicerad 2015-12-08 14:42  |  Lästid: 3 minuter

 

 

1. Junghans Max Bill Damen

junghans

Tysk funkis när den är som bäst? Lägg ett stycke designhistoria från Junghans under julgranen – en uppdaterad version av Max Bill, vars ursprung skapades under 1900-talets mitt av en designer, målare, arkitekt och skulptör som sitt förnamn till trots var mästare i minimalism.

Pris: 4 430 kronor

www.junghans.de

 

2. Rolex Cellini Time

Cellini_Time_50605RBR_001

Rolex nyaste kollektion kom 2013 efter en designutmaning som gick ut på att designa en ny Rolexklocka som knyter an till Rolex fantastiska historia utan att vara en sportig Oyster-modell. Denna Cellini har blingats upp vilket gör den till en fantastisk julklapp till henne. Funkar också för flamboyanta män.

Pris: 176 600 kronor

www.rolex.com

 

3. Omega Ladymatic

omega

I år det 60 år sedan den första Ladymatic kom. Dagens tredimensionellt skulpterade pärlemor-urtavla och armband med organiskt morfade mittlänkar känns helt rätt.

Pris: 309 900 kronor.

www.omegawatches.com

 

4. Emporio Armani Swissmade Fluid Deco

armani

Emporio Armani har klockor på olika nivåer, såväl enklare quartz-varianter som den här automatiska 1920-talsdoftande Fluid Deco med blått ödlearmband och Schweiztillverkat urverk producerat i utkanten av ursköna Lugano. Vilket ger tomten möjlighet att kombinera high fashion med riktigt urmakeri utan att knäcka familjeekonomin.

Pris: 7 990 kronor.

www.armani.com/se

 

5. Chopard Happy Sport 30mm Automatic

Happy_Sport_30mm_Automatic_274302-1001

Chopard Happy Diamonds där diamanterna flyter mellan dubbla safirglas, firar 40 årsjubileum 2016. Det här utförandet som kombinerar sport och bling släpptes lagom till julhandeln 2015.

Pris: På förfrågan, men det är trots allt diamanter…

www.chopard.com

 

6. Glashütte Original Pavonina

pavonina

Glashütte Originals Pavonina-kollektion, med tonneau-formad boett, knyter an till 1920-talets Art déco, ett extremt viktigt decennium inom experimentell klockdesign. Utöver vintage-inspiration så knyter denna variant i stål och guld också an till två ytterligare starka pågående trender för damklockor: att blanda röda och vita metaller, och att kombinera mjuka och hårda former i metallarmbandet.

Pris: Cirka 65 900 kronor

www.glashuette-original.com

 

7. Christophe Claret Margot

claret

Spelälskande Christophe Claret har för Margot uppfunnit en mekanisk variant av älskar-älskar inte, en romantisk lek som sysselsatt kvinnor (och en och annan man) sedan 1400-talet. Vad som ser enkelt ut är ett extremt komplicerat pussel med 731 delar, vilket förklarar prislappen.

Pris: Från cirka 1,7 miljoner kronor.

www.christopheclaret.com

 

8. Richard Mille 19-02 Tourbillon Fleur

rm

Klockvärlden har alltid haft en kärlekshistoria med mekaniska skulpturer, vilket syns i denna klocka där magnoliabladen som döljer en flygande tourbillon. Bladen öppnar och sluter sig var femte minut. Eller så kan du, om du vill skynda på den mekaniska baletten, trycka på knappen placerad klockan 9.

Pris: Cirka 12 miljoner kronor.

www.richardmille.com

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar