Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Gröna klockor är det nya svarta

Efter drygt fem år av blå varianter kommer nu mängder av klorofyllstinna urtavlor – gröna klockor är det nya svarta. Här är 5 klockor från den nya trenden som gör polarna gröna av avund.

Anders Modig  |  Publicerad 2017-07-02 20:35  |  Lästid: 3 minuter

Tid 3

Grönt är skönt i TID Watches nya kollektion.

Lagom till midsommar lanserades Tid 3. Märkets tredje klocka fortsätter i samma minimalistiska anda – det är fortfarande Form us with love som står bakom designen –  och nu introducerar man färg till sin tidigare monokromatiska produktpalett. Grönt är skönt och syns tydligt från alla vinklar tack vare den genomskinliga boetten.
Pris: 1095 kronor
www.tidwatches.com

Rado True Thinline Colours

Radio True Thinline visar att designmärket är på grön kvist.

Matta sköna nyanser i high-tech-keramik gör att boetten är i princip omöjlig att repa. Materialet är stenhårt, men känns mjukt, anpassar sig till kroppens temperatur – Rado var en av de främsta pionjärerna inom keramiska material ända sedna 1980-talet, och nu hakar alltfler märken på. Tunnaste klockan i samlingen, 4,9 millimeter tjock, med ett quartzurverket som endast är 1 millimeter tjockt.
Pris:Cirka 17,000 kronor
www.rado.com

Moser & Cie Endeavour Centre Seconds Concept Cosmic Green

Moser watches

Urtavlan på H. Moser & Cie Venturer Small Seconds gör dig grön av avund.

Moser specialiserar sig på så kallade fuméurtavlor, där färgen har gradering i ytterkanten till svart. Det handuppdragna urverket har 72 timmars gångreserv, och en av de 50 klockorna i vitt guld kan bli din för cirka 215 000 kronor.
www.h-moser.com

Piaget Altiplano

Piaget Altiplano

Piaget Altiplano fyller 60 år i år.

Piaget Altiplano har i 60 år varit en symbol för elegans, och lagom till den jämna födelsedagen kom denna gröna variant av klockan som genom åren prytt mängder av celebra handleder. Piaget är inte bara ett stil-statement, de har också ett gediget urverkskunnande, och har genom åren haft mängder av världsrekord när det gäller att ha världens tunnaste klockor. Med sin 6,36 millimeter tjocka guldboett är det här den tunnaste gröna automatiska klocka vi stött på, men du behöver en hyfsat tjock plånbok för att köpa en av de 260 bitarna.
Pris: Cirka 213 000 kronor.
www.piaget.com

 

Rolex Oyster Perpetual Submariner Date

OYSTER PERPETUAL SUBMARINER DATE

Rolex Submariner är en av de klassiska gröna klockorna.

Vad kan vara mer passande än en grön urtavla när man ska dyka ner i ett grönblå hav? Submariner har nått en aktningsvärd ålder – 64 år i år – och sedan 2003 är den så kallade ”Kermit” en av de mest populära gröna klockorna. Dagens gröna Submariners har givetvis tillverkats med Rolex senaste kvalitets-sigill som bland annat innebär ±2 sekunder per dag och fem års garanti. Färgen på sigillet? Grönt, givetvis.
Pris:80 5000 kronor
www.rolex.com

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-07-02 23:19