Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Filmklockan från Glashütte Original

Glashütte Original är en av huvudsponsorerna av filmfestivalen Berlinale, som pågår till 25 februari. I vanlig ordning har de släppt en färsk klocka för att fira samarbetet.

Anders Modig  |  Publicerad 2018-02-17 17:38  |  Lästid: 2 minuter

2018 års Glashütte Original Senator Chronograph – The Capital Edition inleder årets produkter från märket vars heimat är Glashütte utanför Dresden. Att släppa en klocka med just grå urtavla i filmsammanhang kanske sätter igång 50 nyanser av skämt – men det ska vi inte piska Glashütte Original för. Urtavlans färg har fått namnet Bourbon Grey, vilket gör mig avundsjuk på två saker:

  1. Jag vill ha den här klockan.
  2. Jag vill dricka vad man dricker på ett brainstormar-möte där man kommer fram till att man ska döpa en färg till just Bourbon Grey.

Den grå-galvaniserade urtavlan är solslipad, och det för Glashütte typiska datumet går inte att missa. De tre extra urtavlorna för tidtagning och sekunder är svarta och sniglade (cirkulär urgröpning). På baksidan av den 42 millimeter stora klockan kan du spana in ytterligare typiska kännetecken för urverket Caliber 37 och andra urverk från Glashütte Original: Trefjärdedels-platta, svanhalsjustering, blånade skruvar, guldchatonger och skeletoniserad rotor.

Senator Chronograph – The Capital Edition tillverkas i en limiterad upplaga: 100 exemplar i stål, 25 i rött guld och 5 i platina, som har en annorlunda urtavla vars nyans är döpt till Dry silver.

Från vänster: Stål med stållänk, stål med kalband, guld med kalvband.

Priser:
Stål med kalvskinnsarmband: cirka 140 200 kronor
Stål med stållänk: Cirka 152 700 kronor
Rött guld cirka 306 500 kronor
Platina cirka 571 460 kronor

På natten lyser visarnas starka Superluminova med ett grönt skent.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar