Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Färgstarka modeller från Audemars Piguet

Äntligen är det sommar, vilket för min del betyder bad, sol, färgglada drinkar och … färgglada klockor. Audemars Piguet visar att seriöst urmakeri och glädjefylld design gå hand i hand. Dessutom ligger de starka färgerna helt rätt i tiden.

Anders Modig  |  Publicerad 2017-06-21 14:00  |  Lästid: 2 minuter

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver.

Audemars Piguet, världens äldsta klockmärke som fortfarande tillhör familjen som grundade märket är tillbaka med förra årets färgglada succé. Minnesgoda läsare kommer ihåg att det 2016 handlade om kronografer, men i år lägger man ännu mer fokus på färgen, genom att färglägga de något enklare Royal Oak Offshore Diver – och skapar därmed vad som mig veterligen är årets färggladaste klockor. Och de ligger helt rätt i tiden.
– Orange är det nya svarta, sa det legendariska trendoraklet Lidewij Edelkoort när jag träffade henne för några dagar sedan.

Urverket, materialval och finish visar dock att man i vanlig ordning inte tagit några som helst genvägar. Den 42 millimeter stora och 14,1 millimeter tjocka boetten av stål bjuder på en blandning av borstat och blankpolerat, vilket skapar förutsättningar för energiska reflektioner. Urtavlan med sina små fyrkanter är en av märkets specialiteter – så kallad Méga Tapisserie – och de applicerade indexen på timmarna är av vitt guld.

Stålets olika poleringarn skapar intressanta reflexer.

Det automatiska urverket stannar när du drar ut kronan vilket gör det lätt att ställa klockan exakt, ifall du skulle råka lägga den ifrån dig längre än 60 timmar, vilket är gångreserven. Genom safirglaset på baksidan kan du njuta av såväl mekaniken i ett 3Hz-verk (21 600 vibrationer per timme) som en graverad roséguldsrotor i monobloc-konstruktion.

Kermits nya favoritklocka?

Under den oktagonala ringen som hålls på plats av de 8 skruvar som fogar samman konstruktionen hittar du klockan 11 en extra krona, med vilken du kan ställa in dykartiden.

Royal Oak Offshore Diver Funky Colours gör skäl för namnet – det är verkligen en riktig dykarklocka som är vattentät ner till 300 meter, och med armband av strand- och havsvänligt gummi.

Pris: cirka 200 000 kronor.

www.audemarspiguet.com

Armbandet av gummi är perfekt för stranden.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar