Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Färgglada tusenmilaklockor från Chopard

Chopard har sponsrat det italienska vintage-rallyt Mille Miglia i 30 år. Varje år släpper de en ny klocka för att fira samarbetet, och årets klocka är den första som verkligen har triggat habegäret hos mig.

Anders Modig  |  Publicerad 2018-04-13 17:31  |  Lästid: 2 minuter

Stål och guld, vintage poch grå urtavla med struktur – Chopard prickar av tre av 2018 års trender med Mille Miglia Race Edition.

Kronografer och bilar är en tradition som går tillbaka till bilraciningens början – det är helt enkelt en funktion som var nödvändig, och fortfarande känns rätt.

Med 2018 års Mille Miglia Racing Colours och Mille Miglia Race edition, 42 millimeter stora klockor med COSC-certifierade urverk, är klockorna mer vintage-inspirerade än på länge, vilket gör att de paradoxalt nog känns nutida: så stark är den pågående vintagetrenden i klockvärlden.

 

Boetten kan liknas vid en tunna sedd uppifrån – rund, lite bullig, med den tjockaste punkten i sargens mitt. Racing edition kommer antingen i stål, guld, eller guld och stål, och har en grå urtavla med en intressant perlage-slipning – vilket är helt rätt just nu och under en lång tid framöver.
De tre extra urtavlorna är lite annorlunda jämfört med många kronografer, eftersom de löpande sekunderna som hör till tiden – alltså inte tidtagningen – visas på den extra urtavlan placerad klockan tre. Timmarna för tidtagningen ser du vid klockan sex, och tidtagningens minuter vid klockan nio.

Mille Miglia Racing Colours kommer i fem olika färger – gul, grå, blå, röd och grön, och min solklara favorit är den färg som känns som mest självklar i dessa sammanhang – British racing green.

Insidan av kalvarmbandet är försedd med gummi, vilket gör klockan bekvämare att bära under de varma månaderna – plus att du inte svettar sönder bandet. Att ha ett hjulspår på gummibandet gör också att det är lite luftigt. Att ha det på insidan är alltså både vettigare och snyggare jämfört med tidigare utgåvor som hade gummispåret på utsidan.

Veteranbilsrally Mille Miglia som går av stapeln i mitten av maj, är 160 mil långt – 1000 miles – och har 440 bilar med förare av 40 olika nationaliteter.

www.chopard.ch

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar