Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Eberhard & Co. firar med fyra i rad

Anders Modig  |  Publicerad 2017-08-16 11:00  |  Lästid: 2 minuter

En krona med budskap.

Eberhard & Co. är för en svensk publik ett relativt okänt klockmärke, men de som kan sin klockhistoria vet att Eberhard var en av de första tillverkarna av armbandsur med kronograf. Genom åren har de fortsatt sin utveckling genom att bland vara pionjärer när det gäller kronografen med timräknare och split second-kronografer.

2001 kom de första modellerna av Chrono 4, som är superlätta att känna igen tack vare de patenterade fyra extra urtavlorna i linje.

Den limiterade utgåvan med skeletoniserad urtavla.

Contograf från 1960-talet och från dagens kollektion.

Designhistoriskt sett så är det en modell från 1960-talet som är en av de mest kända klockorna. Contograf, som med sin typiska 60-talslook har varit ett välkommen åter-inslag i kollektionen sedan 2014 då den automatiska klockan återintroducerades med snarlik design, men moderniseringar som keramisk ring, integrerat armband, kortare horn och uppgraderat urverk.

Den hjulformade rotorn på den limiterade upplagan.

Jubileumsklockan Chrono 4 är 42 millimeter stor, har en skeletoniserad urtavla, ett gråsvart armband av en kolfibermix, och tillverkas i en limiterad upplaga om 130 exemplar. En av dem kan bli din för 8800 euro. De har också tillverkat en lite enklare variant utan safirglas på baksidan, med tre olika urtavlor. Min favorit är den grå varianten med snyggt orangea visare på kronograffunktionerna. Den blir din för 4650 euro.

www.eberhard-co-watches.ch

 

Den icke-limiterade varianten av jubileumsklockan har ett rimligt pris.

Genom att placera de extra urtavlorna i rad åstadkommer man en design som påminner om instrumentbrädor.

Den limiterade editionen görs i 130 exemplar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar