Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Dubais bästa klockbutiker

Är du på väg till Dubai för lite vintersol? Här hittar du de bästa klockbutikerna i ökenstaden.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-12-24 09:00  |  Lästid: 3 minuter
DM TAG Heuer Dubai Mall fac 02

Av Anders Modig och Nina Zanetti-Martin

I Dubai handlar det om malls – och de bästa hittar du längs metrons röda linje.
Alla tre av Café utvalda malls har fyra våningar, och du gör klokast i att bära bekväma pjuck, eftersom de är så stora. Men du behöver knappast springa: butikerna är öppna från 10 på morgonen, till 10 på kvällen – ibland till och med till midnatt.

The Dubai Mall

DM BM Interior Center A

50 fotbollsplaner, eller en halv miljon kvadratmeter: Dubai Mall är ett av världens största. Även om klockbutikerna bara utgör en bråkdel av dessa enorma ytor så hittar du här bland flaggskeppsbutiker från bland andra

Breitling, IWC, Jaeger-LeCoultre, Longines, Omega, Panerai, Patek Philippe, Piaget, Rolex, Tag Heuer and Tissot. För dig som föredrar att kunna jämföra olika märken med varandra rekommenderar vi multi-brandbutikerna från bland andra Ahmed Seddiqi and Sons, Al Futtaim’s The Watch House eller Bloomingdale’s där du hittar en stor variation i olika prisklasser. Totalt finns i detta mall 50 butiker med klockor och juveler, så nog ska du kunna hitta något.

Dubai Marina Mall

MAR_72I4371

Dubai Marina Mall är med sina 36 000 kvadratmeter lillasystern. Den främsta anledningen till att vi rekommenderar Marina är 1915 by Ahmed Seddiqi, som erbjuder ett stort utbud med instegsmodeller från ett par tusenlappar. Märkena är en blandning av modemärken och ”riktiga” mekaniska klockor, däribland Balmain, Certina, Frédérique Constant, Hamilton, Louis Erard, TAG Heuer, Tissot, and Victorinox. Butiken är liten men naggande god; 1915 är en informell, enkel butik med bra utbud där du inte känner dig för enkelt klädd i shorts.

MAR _72I4311

Mall of the Emirates

MOE rx-moe-70

The Mall of the Emirates, som har 700 butiker på 220 000 kvadratmeter har fler än 50 klockbutiker. Det är en blandning av flaggskeppsbutiker och multibrandbutiker från bland andra Rivoli. Här hittar du både instegs och mellansegmentet – Certina, Longines, Omega, Rado, Tissot och TAG Heuer och mer prestigeladdade märken som Audemars Piguet, Hublot, IWC, Jaeger LeCoultre, Patek Philippe och Rolex.

Delar av Mall of the Emirates badar i dagsljus. Photo: Nina Zanetti-Martin.

Delar av Mall of the Emirates badar i dagsljus. Photo: Nina Zanetti-Martin.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar