Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Do you want to go for a Drive?

Cartier satsar under 2017 på stilsäker design, vilket känns som att komma hem.

Anders Modig  |  Publicerad 2017-03-02 14:00  |  Lästid: 2 minuter

När Cartier visade upp sina nyheter i Geneve på Salon International de la Haute Horlogerie i januari var Drive de Cartier den mest omtalade herrklockan. Vilket känns som skomakare bliv vid din läst efter förra årets för all del snygga och högkvalitativa, men kommersiella flopp i form av en sportig dykarklocka. Juveleraren har alltid varit en stilsäker designer av välformade boetter ända sedan de gjorde Cartier Santos 1904, ett av de första armbandsuren, och den lätt kudd-formade Drive de Cartier är inget undantag.

Drive de Cartier lanserades 2016, och denna kollektion får ta allt större plats i rampljuset inte bara på klockmässor, utan visades även i höstas upp på herrmodemässan Pitti Uomo i Florens.

De två nyheterna 2017 är Drive de Cartier Moon Phase i stål och rosa guld och Drive de Cartier Extra Flat i rosa guld och en limiterad upplaga om 200 exemplar i vitt guld.

Moon Phase drivs av ett automatiskt precisionsverk tillverkat i Cartiers fabrik i schweiziska La Chaux-des-Fonds, och månfasen behöver du bara korrigera en dag var 125:e år.

Extra flat är 6.67 millimeter tunn vilket är 40 procent tunnare än övriga modeller. De lyckas med konststycket genom att peta in ett urverk med manuell uppdragning – vilka alltid är tunnare än automatiska verk.

Här får du priserna på de nya Drive-modellerna:

Drive de Cartier Moon Phase Steel  77 500 kronor.

Drive de Cartier Moon Phase Red gold 209 000 kronor.

Drive de Cartier Extra Flat Pink gold 154 000 kronor.

Drive de Cartier Extra Flat White gold 165 000 kronor.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar