Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Denim-armband på Tudor och Chopard

Tudor och Chopard L.U.C må vara långt ifrån varandra, men när det gäller stilsäkerhet har de båda märkena något gemensamt.

Anders Modig  |  Publicerad 2017-04-14 15:56  |  Lästid: 3 minuter

Jeans på handleden? Ja, varför inte? De senaste årens djupdykning i armbandsvarianter av olika tyger och vävningar har gett klockälskare ett fantastiskt urval, och på Baselworld hittade vi två klockor som försetts med denim-look på armbandet. Och här är look det rätta ordet, eftersom det ligger mer än så bakom armbandet.

 

L.U.C XP

Chopard har i sin mer bearbetade kollektion både avancerade kreationer och sjukt snygga time-only med mängder av hand-finniseringar och, i det här fallet en snygg mikro-rotor av tungsten, vilken kan skådas genom bakboetten. Chopard har från 2015 års 35-millimetersklocka klivit tillbaka en smula i storlek – och har nu landat på 40 millimeter, vilket visar på att man vill nå världen, och inte bara Asiatiska kunder, vilka gärna väljer mindre klockor. Armbandet som håller skönheten på plats är dock inte av denim. Det är i själva verket av kashmir som är klätt med brunt alligatorläder på insidan. Bara du vet om det. Vilket för mig gör lyx ännu bättre – rätt material gör att det sitter bra och ser bra ut, men man behöver inte skrika ut vare sig logotyper eller konstruktionslösningar.

Pris: Cirka 83 500 kronor

Tudor Heritage Black Bay Chrono

När Tudor släpper sin första manufakturkaliber, ett samarbete med Breitling (!) så gör man det med olika armband. Tudor var ett av de första märkena som inte accepterade kvaliteten i billiga, natoband av nylon tillverkade i Kina. I stället vände man sig till ett väveri i Franska St. Etienne som vanligtvis jobbar för bland andra Vatikanstaten och Chanel, och genom att anpassa tekniken med unikt färgade trådar till klockbands-storlekar kan klockföretaget beställa exakt vilka färger och motiv de vill. På denna över-retuschade pressbild och min erkänt risiga mobilbild ser det kanske mer ut som kritstrecksrand, men både jag och chefredaktör Jonas Terning som i år besökte världens största klockmässa Baselworld gick igång på denim-känslan.

I vanlig ordning med Tudor får du här mycket klocka för pengarna. Dock är användandet av snowflake hand på den 41 millimeter stora klockan tämligen obegripligt på en kronograf med extra urtavlor, eftersom den gör dessa tavlor oläsliga. Men mot bandet, som ju den här artikeln handlar om, har jag bara gott att säga!

Pris: Cirka 49 900 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-04-14 16:04