Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Den perfekta nattbad-klockan från Nomos

Tyska Nomos i Glashütte har tagit fram en klocka för dig som fira något speciellt i livet.

Anders Modig  |  Publicerad 2017-04-16 14:00  |  Lästid: 3 minuter

Club Campus 38 är framtagen för nykläckta alumni – från universitet eller hur du väljer att utbilda dig. Med Nomos omisskännliga minimalistiska design och egentillverkade urverk är detta en riktigt bra ”riktig” klocka – vare sig det handlar om din första klocka, eller om du vill utöka samlingen med vad som av en enig klockexpertis anses vara ett av de mest prisvärda märkena utan att kompromissa på design eller kvalitet på urverket.

Vissa skulle säga att boettstorleken på 38 millimeter är i minsta laget, men det är i själva verket en skön, lättburen storlek som ger en nätt klocka som ändå är tillräckligt stor för att vara tydligt maskulin – om det är viktigt för dig.

Club 38 Campus Nacht med antracitfärgad urtavla.

Urtavlan har utöver en mix av arabiska och romerska siffror – en så kallad kalifornisk urtavla – också ett tunt lager av självlysande superluminova, vilket gör att du lätt ser vad klockan är mitt i natten när du är på fest. Och om du är en av de som gärna går förbi Stadshuset eller Rålis för efterfest så kan det vara skönt att veta att klockan är tillräckligt vattentät (10 ATM) för ett nattligt dopp.

Den här typen av klocka, utrustad med det pålitliga Alpha-urverket borde egentligen kosta mer än sina knappa 11 000 kronor, men ägaren till Nomos vill att även unga människor ska ha råd med en bra klocka, och har därför sänkt sina marginaler på Campusserien.

Nomos bjuder på graveringen.

Sist men inte minst bjuder Nomos på en gravering av tweet-storlek på baksidan. På hemsidan kan du själv välja vad det ska stå, och inom någon dag skickas klockan från fabriken till din närmaste återförsäljare.

Nomos Club Campus 38. Pris: cirka 11 000 kronor.

Mixen av arabiska siffror på den övre halvan och romerska siffror på den undre gör att urtavlan är en så kallad kalifornisk urtavla.

Inte för att man nödvändigtvis vill veta vad klockan är mitt i natten, men med Campus 38 är det inga problem.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar