Annons

Klockrent
Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Annons
 

Den första riktigt smarta klockan?

Samsung presenterade med buller och bång den 1 september Samsung Gear S3, som i mina ögon borde få både Schweiz och Cupertino att darra.

GearS3_PressRelease_Main_1_1

Egentligen konstigt att det skulle dröja ända till september i nådens år 2016 innan den första smarta klockan värd namnet kom ut på marknaden. Vi pratar om en klocka som fungerar på egen hand, utan att behöva ha telefonen som en krycka. Japp, äntligen är den här, den smarta klockan som ser ut som en klocka, vars skärm ständigt är på, har inbyggd gps och oberoende appar – faktum är att du till och med kan lämna telefonen hemma, eftersom du till och med kan ringa med klockan.

Annons
Samsung S3 Classic och Frontier.

Samsung Gear S3 Classic och Frontier.

Samsung Gear S3 släpps i två modeller – Classic och Frontier –  som är designade i ett samarbete mellan Arik Levy och Yvan Arpa. Levy har fått mängder av priser både för sin design och konst och Arpa har designat klockor för ett gäng schweiziska märken inklusive Hublot, Romain Jerome och Baume & Mercier. Designen som bland annat innefattar en vridbar ring för att navigera, är dock med sina 46 millimeter fortfarande lite för fläskig för min smak. Men det digitala hjärtat och det förstärkta batteriet som sägs räcka i fyra hela dagar kanske kräver det utrymmet?

Pris: Meddelas i oktober
www.samsung.com

Samsung S3 Frontier.

Samsung Gear S3 Frontier.

Samsung S3 Classic

Samsung Gear S3 Classic.

Frontier-2 Classic-2

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar