Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

De 5 bästa bröllopsklockorna

I detta nu sitter brudar och brudgummar och svettas över bordsplaceringslistor – sommarens bröllop är på väg. Café listar här de 5 bästa bröllopsklockorna – vilka funkar både som accessoar till bröllopskostymen eller som gåva.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-05-21 17:12  |  Lästid: 3 minuter
Den senaste varianten från Tid Watches, designade av Form Us With Love.

Den senaste varianten från Tid Watches, designade av Form Us With Love.

Tid no 1 36 Steel

Du äger ingen slips och även fast det är bröllop du kör du som vanligt en skön asymmetrisk kavaj, japansk kashmirtopp eller Rick Owensk långskjorta som den designälskare du är. Klart du inte har en helt vanlig klassisk klocka. Men gärna en TID No 1, ursprungsmodellen som nu också finns i stål. Designad av Form Us With Love – bara namnet är ju klockrent på en kärleksfest.
Pris: 1 595– 1 795 kronor
www.tidwatches.com

Fortis Aeromaster – något för toastmastern kanske?

Fortis Aeromaster – något för toastmastern kanske?

Fortis Aeromaster Steel

Aeromaster Steel har en svart urtavla med vita siffror, vilket är typiskt för pilotklockor, vilket är sepcialiteten från Fortis. Trots en blygsam prislapp så är denna 42-millimetersboett fylld av prisvärda detaljer – notera till exempel hur indexen är inskurna i urtavlans yttre ring. Denna day date-variant i kollektionen, som även innefattar en kronograf, drivs av ett pålitligt automatiskt ETA-verk, 2836-2. Vilket skulle kunna översättas med att motorn är en pålitlig Volvo som bara går och går. Beroende på vad du har för kostym kanske du måste byta ut det bruna läderbandet – men det har du ju råd med när en kvalitativ schweizerklocka med automatverk inte kostar mer än så här.
Pris: Cirka 14 300 kronor
www.fortis-swiss.com

 

 

Longines RailRoad – en tuff-tuff klocka?

Longines RailRoad – en tuff-tuff klocka?

Longines RailRoad

Longines RailRoad spelar på sin egen originaldesign från 1960-talet, och är en riktig tågklocka, från den tiden då pålitliga mekaniska klockor var nödvändiga för att tågen skulle gå och komma fram i tid. När det begav sig så bars Longines av järnvägsarbetare och tågpersonal i Rumänien, Serbien, Persien, Italien, Chile, USA, Canada, Turkiet och Kina. Kanske någon kunde köpa in några liknande dinkor till SJ? Och till de företag som har entreprenad på spårunderhållen? Men nu var det klockor vi snackade om – och när vi nu snackar om detta märke, kan vi en gång för alla komma överens om hur det uttalas? Lång-schinn med ett östermalmskt sche-ljud. Tack.
Pris: 22 470 kronor
www.longines.com

 

 

Cartier Tank Solo, en del av en kollektion med en aktningsvärd ålder.

Cartier Tank Solo, en del av en kollektion med en aktningsvärd ålder.

Cartier Tank Solo

Cartier Tank Solo 31 x 40,85 millimeter av rostfritt stål, som gjord för ett livslångt förhållande. Extra klocknördkunskap: 2017 så är det 100 år sedan Louis Cartier skapade den första Tank-modellen.
Pris: 30 500 kronor
www.cartier.com

 

 

Glashütte Original Senator Excellence med stålboett.

Glashütte Original Senator Excellence med stålboett.

Glashütte Original Senator Excellence

Teutonisk design utrustad med Calibre 36, ett nytt less is more-urverk med spiralfjäder av silikat och en genial bajonettfattning för urverket i boetten. Café fick en exklusiv förhandsvisning av den kronometercertifierade klockan i februari på filmfestivalen i Berlin, och nu är den ute i handeln. Förutom att den är sjukt snygg – älskar kombinationen av den lätt gryniga urtavlans små siffror och railwayring – så känns det som en Audi på handleden. Men Glashüttarna säger inte Vorsprung durch Technik, de säger Deutscher Urmacherkunst seit 1845. Poesi säger jag, som är väldigt tacksam över att jag tog tyska som tillval.
Pris: Cirka 80 000 kronor
www.glashuette-original.com

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-05-22 03:25