Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

De 3 mest udda klockorna

Snyggt, roligt eller bara knäppt? Döm själv. Här kommer de 3 hittills mest udda klockorna som släpptes på superlyxiga mässan SIHH i slutet av januari 2016. Vi har säkert skäl att återkomma efter världens största klockmässa Baselworld som drar igång nästa vecka, den 17 mars.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-03-10 15:21  |  Lästid: 2 minuter

MB&F Sherman med guldplätering.

MB&F Sherman med guldplätering.

MB&F Sherman

MB&F, independenturmakeriets klarast lysande stjärna har nu funnits 11 år, och har släppt cirka femton produkter. De flesta är armbandsur, men de har också släppt bordsklockor som på ett självklart sätt visar grundaren Max Büssers motto: ”A creative adult is a child who survived.” Roboten Sherman som är pläterad med antingen palladium eller guld är inte bara en robotfigur med en klocka, utan den är uppbyggd av delar som ingår i urverket. Den 14,3 centimeter höga Sherman är ett samarbete med fabriken L’Epee 1839, Schweiz mest exklusiva tillverkare av större klockor.

Pris: 117 240 kronor
www.mbandf.com

MB&F Sherman med palladiumplätering.

MB&F Sherman med palladiumplätering.

 

Eric Cantona har många strängar på sin lyra.

Eric Cantona har många strängar på sin lyra.

Hautlence Primary Vortex Eric Cantona

Hautlence har sedan ett par år ett samarbete med fotbollslegenden Eric Cantona, som dribblar ihop designkoncept som företaget sedan gestaltar. Här ville han ha något med primärfärger och något som både firar mekaniken och ett subtilt galler för att symbolisera att vi är fångar av tiden.

Pris: 1 694 500 kronor
www.hautlence.com

Bugatti och Parmigiani har varit bundisar i tio år.

Bugatti och Parmigiani har varit bundisar i tio år.

Parmigiani Bugatti

Bugattibilarna är fantastiska, men licensieringen av varumärket är helt obegriplig. Bugattikläder är en del Dressman, en del Camel och en del Ralph Lauren-wannabe. Men ursäkta stickspåret, nu var det ju klockorna det skulle handla om – och här känns samarbetet mer logiskt. Parmigiani är nämligen namnet på en av de allra finaste klockfabrikerna i Jura-bergen, och samarbetet som pågått i tio år har nu fått en safirboett – ok, förvisso med dekorativa guldkanter, men den visar att urmakarna inte har något att dölja.

Pris: 2 321 800 kronor
www.parmigiani.ch

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-03-10 23:00