Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Busfärska reseklockor från Vacheron Constantin

Dubai Watch Week har seglat upp till att bli en av världens viktigaste klockevents. Därför är det självklart att flera märken presenterar världsnyheter här – och vad kan vara mer passande för en destination som Dubai än en Dual Timer? Café var givetvis på plats i Dubai när Vacheron Constantin i fredags presenterade nya modeller av Overseas.

Anders Modig  |  Publicerad 2017-11-20 10:00  |  Lästid: 3 minuter

Overseas Dual Time Blue.

Vacheron Constantin Overseas Dual Time ingår i märkets sportigaste kollektion, som presenterades för första gången på 1970-talet. Originalet, modell 222, designades av Jorg Hysek, och dagens varianter har fortfarande de starka designkoderna: ring och armband med inspiration från malteserkorset, och en extremt genomarbetad design för integration av armbandet. Sedan 2016 är armbandet dessutom försett med ett snabblås, vilket gör att du utan verktyg kan switcha mellan metall-länk och gummi- eller läderarmband.

Det är väldigt enkelt att ställa resetiden med kronans två positioner. Först så drar du ut kronan i position 1 – första hacket när du drar ut kronan – och drar timvisaren till att timmarna synkroniserar med varandra. Sedan drar du ut kronan ett hack till, och drar båda timvisarna tillsammans till den andra tidszonen, eller GMT-visaren som vissa föredrar att kalla den, visar din hemtid. Tryck tillbaka kronan ett snäpp, varefter du kan ställa in timmarna för din lokala tid. Hela operationen för att ställa från Stockholmstid till Dubaitid tog mig cirka tio sekunder.

– Att ha en andra tidszon är såklart en vettig funktion på en klocka som är gjord ”in spirit of travelling”, säger Christian Selmoni som är ansvarig för ”style and heritage” på Vacheron Constantin.

Urverket i denna kollektion är automatiskt, och genom safirglaset på denna variant har du en kompassros-inspirerad guldrotor som hjälper dig att hitta riktning i tillvaron.

 

Stålversionen av Overseas Dual Time kommer med armband av gummi, läder och metall.

Overseas Dual Time släpptes i tre versioner, stål med urtavla av silver dual tone, stål med blå urtavla, och roséguld. Stålklockorna kommer med armband av gummi och metall, och guldklockan kommer med armband av alligator och gummi. Pris för stål: 217 000 kronor, guld 344 500 kronor

 

Traditionelle Complete Calendar i platina.

Vacheron passade också på att släppa en modell i Traditionelle-kollektionen, en Complete Calendar – dag, datum, och månad  i Platina i 100 exemplar. Platina är en mjuk, tung, massiv, svårarbetad och såklart ädel metall som driver upp priset en smula, vilket förklarar prislappen på 599 500 kronor.

TRADITIONNELLE COMPLETE CALENDAR Collection Excellence Platine

Overseas Dual Time blu och two tone silver dial.

Oevsreas Dual Time.

Overseas Dual Time Pink gold kommer med gummi eller läderarmband av aligator.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar