Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Bilklockorna från Richard Mille, Parmigiani och Baume & Mercier

Bilar och klockor är som ler och långhalm. Här är tre nivåer på samarbeten mellan klock- och bilmärken som presenterades på Salon International de la Haute Horlogerie.

Anders Modig  |  Publicerad 2017-05-07 19:07  |  Lästid: 2 minuter

Richard Mille RM50-03

Richard Mille RM 50-03 McLaren F1

Formel 1 och absoluta värstingmaterial. När Richard Mille gör bilklockor så blir det som med det mesta han gör: han går hela vägen. RM 50-03 McLaren F1 är världens lättaste split second-kronograf med tourbillon, och väger mindre än 40 gram – inklusive armbandet. Detta har uppnåtts genom att använda titan och kolfiber, men framför allt så är boetten gjord av 600 lager av det nya materialet Carbon TPT™, som utgår från nanomaterilet grafen, vilket är sex gånger lättare och 200 gånger starkare än stål. Materialet som används på klockan har tagits fram i ett samarbete med the National Graphene Institute, på the University of Manchester, universitet där upptäckten av grafen gav Andre Geim och Konstantin Novoselov Nobelpris.

Pris: 8,7 miljoner kronor plus moms
Limiterad upplaga i 75 exemplar

 

 

Parmigiani Bugatti Aérolithe

Parmigiani Bugatti Aérolithe

Parmigiani och Bugatti har haft ett samarbete sedan 2004 med allehanda struliga tvärställda supertourbilloner och gigantiska gångreserver som ser ut som mindre motorer på handleden. De är ju roliga och tekniskt fantastiska – men ibland vill man ha en klocka som ser ut som en klocka. Då funkar Parmigiani Bugatti Aérolithe, en flyback-kronograf med 40-milllimeters boett av finaste titan och kalvskinnsarmband i samma stil som bilinteriören

Pris: 20 800 €

Aérolithe har lättigenkänneliga horn.

 

Baume & Mercier Clifton Club Shelby Cobra Daytona Coupe

Baume & Mercier Clifton Club Shelby Cobra Daytona Coupe

Baume et Mercier är ett klockmärke där du får mycket klocka för pengarna, och ett färskt exempel på detta är flyback-kronografen Club Shelby Cobra Daytona Coupe med den blå och vita urtavlan. Upplagan är begränsad till 196 exemplar efter det legendariska hastighetsrekordet 196 mph på Le Mans1964.

Pris: Cirka 75 000 kronor

Här syns förklaringen till den speciella urtavlan.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-05-07 19:16