Annons

Klockrent
Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Annons
 

Armbandsväxling förnöjer

Gillar du också att byta armband på din klocka, men tycker att det är lite krångligt? Snart är ivägflygande fjädersprintar och onödiga boettrepningar ett minne blott, tack vare nya, smarta och genomarbetade varianter av snabblås för armband.

Roger Dubuis visar att utbytbara armband numer även hör hemma i kategorin ”de dyraste klockorna”.

Ett av de enklaste sätten att ge din klocka ett nytt uttryck är att sätta på ett nytt och annorlunda armband. Denna trend började bland billiga klockor och har spridit sig som en löpeld upp i hierarkierna. 2018 är året då snabbspännen som gör det möjligt att byta armband utan verktyg har tagit sig in i de allra finaste salongerna. Här får du en armbandsrapport från SIHH – Salon International de la Haute Horlogerie, lyxklockmässan som gick av stapeln i Geneve i mitten av januari.

Annons

 

Vacheron Constantin

Vacheron Constantin Overseas Dual Time.

Vacheron Constantin var tidiga med att lansera utbytbara armband på lyxklockor i sin Overseas-kollektion.

 

Cartier

Den nya lösningen på Cartier Santos.

Cartier tar saker och ting ett steg längre genom att även introducera borttagbara länkar på armbandet för att göra om det till rätt storlek. Chapeau.

 

Panerai

Panerai Luminor Due 38.

Plötsligt så känns det OK att ha dykarklockor med läderband, när man snabbt kan byta ut det mot ett vattenvänligare när man ska ner i det blå.

 

Baume & Mercier

Baume & Mercier Baumatic är otroligt mycket klocka för pengarna med ett av de mest användarvänliga systemen för att byta armband.

 

Roger Dubuis

Hos Roger Dubuis fanns det extra orsak till det hela, eftersom designen med tre ”klor” från boetten gjorde det omöjligt till och med för många handlare att byta band – de var tvungna att skicka tillbaka klockan till fabriken. Därmed kunde ett armbandsbyte ta upp till tre månader! Idag gör du det själv på 4 sekunder – underbart är kort.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar