Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Aqua – sommarklockan från Nomos

Nomos kommer i år med två nya modeller av Aqua, som är de perfekta klockorna för sommarens blöta aktivitieter.

Anders Modig  |  Publicerad 2018-07-08 19:53  |  Lästid: 3 minuter

Nomos Ahoi och Nomos Club.

OK, det gick åt skogen igår i fotbolls-VM. Men det positiva är att vi kan strunta i TV-sändningarna och återgå till stranden. Nomos Aqua är en med sin bländvita urtavla som de kallar för siren white, och vattentäthet ner till 200 meter ett ypperligt exempel på en klocka som är både ett designstatement och en klocka som är gjord för att användas. De båda nya modellerna är baserade på modellerna Club och Ahoi, och har Nomos egna urverk DUW 3001, vilket är automatiskt, supertunnt och pålitligt.

Ett extra plus för stopsekund, vilket innebär att sekundvisaren stannar när du drar ut kronan för att ställa klockan – på så vis kan du enkelt ställa klockan exakt. Det tyska märket är också väl medvetna om vintage-hypen vilken är en av anledningarna till att folk efterfrågar mindre klockor. Och med storlekarna 36,3 respektive 37 millimeter har man skapat smidiga varianter av Ahoi Neomatik Siren och Club Neomatik Siren som passar både män och kvinnor.

Ahoi har ett kantigare, tunnare typsnitt och kronskydd.

Det kan låta smått, men glöm inte bort att dessa storlekar var gängse för herrklockor ända fram till slutet av 1900-talet. Sist men inte minst: de starkt röda indexen och de blånade visarna ger ett starkt visuellt intryck som funkar lika bra på after beachen. Klockorna finns även med blå och röda urtavlor.

Cirkapriser:
Club Neomatik Siren 25 600 kronor
Ahoi Neomatik Siren 33 200 kronor

Även Club, Nomos, instegsmodell, är i Aquautförandet vattentät ner till 200 meter.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar