Annons

Klockrent
Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Annons
 

Antimagnetiska precisionsklockor från Baume & Mercier på SIHH

I dag är sista dagen av Salon International de la Haute Horlogerie i Geneve. Baume & Mercier, ett av de mer överkomliga märkena på mässan, visade med en världsnyhet att precision inte behöver kosta skjortan.

 

Baume & Mercier ett ytterligare kliv upp på urmakeristegen – man tillverkar numera sina egna urverk. Klockintresserade vet att detta har varit högsta mode i branschen det senaste decenniet, men Richemont-gruppens instegsmärke ville vänta – av en vettig anledning.

Annons

– Vi har många som har frågat genom åren varför vi inte gjorde egna urverk. Men vi ville inte bara göra något eget för att göra något eget, vi ville erbjuda något riktigt bra som verkligen ger mervärde för kunderna, säger en talesperson för märket.

Med Baumatic-serien har man lyckats. Eller vad sägs om:

– Antimagnetiska material i hairspring och escapement.

– 5 dagars gångreserv.

– Utbytbara armband utan verktyg – detta i sig är en stor trend som kommer mer och mer.

– Precisionsurverk -4+6 per dag. (Låter mycket, men tänk på att det är 86 400 sekunder per dag, vilket gör en fem sekunders avvikelse till 0,006 procent. Vilket ändå känns rimligt för ett mekaniskt urverk.)

En ytterligare trevlig detalj är sömmar i olika färger på armbanden.

Priser?

Cirka 19 300 kronor med vit eller svart urtavla, 20 550 kronor med COSC-certifiering. Men det är samma urverk fast inte officiellt testat. Så mitt tips är: strunta i de extra 1250 kronora för certifieringen – lägg samma pengar på en stållänk.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar