Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

5 klockrena kronografer under 32 000 kronor

Här serverar vi sommarens 5 bästa kronografer för lite mer realistiska plånböcker. Mekaniska? Check. Gedigna? Check. Riktigt urmakeri? Check. Ett par utmanare till den schweiziska hegemonin? Check.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-05-21 18:11  |  Lästid: 2 minuter
Junghans Max Bill Chronoscope

Junghans Max Bill Chronoscope

Junghans, det tyska utsökta designmärket levererar igen. Den här gången är det Chronoscope, en utsökt kronograf som ingår i kollektionen inspirerad av designlegendaren Max Bill.
Pris: Cirka 18 000 kronor
www.junghans.de

 

 

Seiko1 Seiko2

Seiko Presage Automatic Chronograph

Seiko är Japans stolthet, och troligen det enda märke vars näsa inte växer när de säger att de tillverkar alla sina delar själv. Japp, inte bara alla delar inklusive balansfjädern, utan vi snackar ner på nivå av de syntetiska juvelerna, packningarna och safirglasen.
Presage automatic chronograph gjordes till Seiko Automatic Watch 60th Anniversary Limited Edition (1 000 exemplar) både med vit emaljurtavla och med svart så kallad urushi-lack.
Pris: Cirka 25 000 kronor med vit emaljtavla, cirka 28 000 kronor med den svarta lack-urtavlan.
www.seikowatches.com

 

 

 

TISSOT T66171231_xl

Tissot Heritage 150th Anniversary Automatic Chronograph

Visste du att var sjunde schweizisk klocka som säljs är en Tissot? Här är en av anledningarna – Tissot Heritage 150th Anniversary Automatic Chronograph – som gjordes lagom till 150-års jubileet för två år sedan, men som förtjänar att lyftas fram igen – inte bara för att den är så snygg utan för att det också är exakt 70 år sedan det snarlika originalet tillverkades.
Pris: Cirka 28 000 kronor.
www.tissotwatches.com

 

 

tag-heuer-aquaracer-blue-dial-chronograph

TAG Heuer Aquaracer 300 m Calibre 16 Automatic Chronograph

TAG Heuer är tidtagning – företaget satte sitt första tidtagningsrelaterade patent redan 1887, och de har de tajmat olika sporter sedan dess. Listpriset smiter här iväg över 30 000 kronor, men då får du inte bara en kronograf, det är också en riktig dykarklocka som håller tätt ner till 300 meter.
Pris: cirka 31 000 kronor
www.tagheuer.com

 

 

 

 

Ballwatch

Ball Watch Company Trainmaster Cannonball

Retrodoftande, klassisk automatisk kronograf från Ball – men som alltid med moderna klockor från detta företag så är den extremt visuell om natten tack vare de tritiumfyllda gastuberna, som lyser i minst 25 år.
Pris: Cirka 31 500 kronor
www.ballwatch.com

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar