Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

5 Klockor som visar allt

Repfritt safirglas har funnits på baksidan av armbandsur sedan slutet av 1960-talet, och är sedan slutet av 1980-talet näst intill standard på mekaniska klockor som har urmakarambitioner. Så vad är nästa steg? Hela boetter i safirglas, såklart. Haken? Det tar sjukt lång tid att bearbeta detta näst intill diamanthårda material, och de kombineras med tokavancerade urverk, vilket gör att priserna för en av de senaste klocktrenderna raketar iväg bortom lottovinster.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-06-26 18:01  |  Lästid: 3 minuter
Richard Mille RM56-02

Richard Mille RM56-02

Richard Mille Rm 056-02

Richard Mille är pionjären i detta race. Redan 2012 så presenterade de sin första safirklocka, och här är det senaste exemplet på företagets transparens. Richard Mille  hävdar att det tar 430 timmar bara för att bearbeta varje case, och ytterligare 350 för att polera delarna i denna klocka som görs i tio exemplar.

Pris: cirka 14 miljoner kronor
www.richardmille.com

 

MB&F HM 6 SV

MB&F HM 6 SV

MB&F HM6 SV

HM 6 som presenterades 2015, inspirerad av Japansk Manga och biomorfism var safir-extrem redan från början med sina tio välvda kristaller. Så steget till att göra hela boetten i safirglas känns som ett logiskt steg.

Pris: Cirka 3,35 miljoner kronor
www.mbandf.com

MB&F HM 6 SV från sidan.

MB&F HM 6 SV från sidan.

 

 

Rebellion Sapphire 540 Magnum Tourbillon

Rebellion Sapphire 540 Magnum Tourbillon

Rebellion Sapphire 540 Magnum Tourbillon

Rebelllion som när de inte gör riktigt fläskiga klockor kör rally har lanserat vad som troligen är den mest komplicerade boetten, som tar 47 600 minuter att tillverka – vi snackar 99 arbetsdagar.

Pris: Cirka 15,1 miljoner kronor
www.rebellion-timepieces.com

 

Sublet Big Bang Unico Sapphire

Hublot Big Bang Unico Sapphire

Hublot Big Bang Unico Sapphire

Ingen är förvånad över att Hublot, det flamboyanta Big Bang-märket som går hem i sport- och musikvärlden har hakat på safirtrenden. Hublot skippar tourbillonen, vilket gör de genomskinliga klockorna något överkomligare. På Baselworld 2016 presenterade de även Big Bang Unico Sapphire All Black, en variant i rökfärgat glas i samma ton som mina föräldrars soffbord anno 1978.

Pris: Cirka 480 000 kronor, 530 000 kronor för den svarta varianten.
www.hublot.com

Big Bang Unico Sapphire All Black

Hublot Big Bang Unico Sapphire All Black

 

Concept Watch O1

Concept Watch O1

Concept Watch O1

I januari 2016 dök Concept Watch O1 upp på Kickstarter, och i juni började leveranserna. Eftersom den här klockan, designad av Matthieu Keller,  är gjord i ett polymermaterial, så blir det lite som att jämföra rysk kaviar med Kalles, men du får i alla fall en snygg genomskinlig automatisk klocka med miyota-urverk, och du behöver inte punga ut med en Zlatansk månadslön. Även om det är ett plastmaterial så hävdar Keller att materialet är 7 gånger starkare och mer genomskinligt än glas.

Pris: cirka 3 500 kronor
www. project-o-concept.com

Concept Watch O1

Concept Watch O1

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar