Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

5 klockor som får dig att se rött

Röda hänger löven som snart singlar ner. Samtidigt spottar vi flera nya klockor med iögonfallande, röda ringar, vilket skapar energetiska designdetaljer.

Anders Modig  |  Publicerad 2017-10-18 17:33  |  Lästid: 3 minuter

Ball Engineer Hydrocarbon DEVGRU

Ball satsar på stötdämpare av elastomer.

Detalj från Ball Engineer Hydrocarbon DEVGRU.

Ball hävdar att den här klockan klarar av ett fall från tio meters höjd. Hemligheten består framför allt av den röda ringen av elastomer, som utgör en stötdämpare som heter duga. Minnesgoda läsare kommer ihåg att denna teknik användes av Glashütte Original 2009-2010. Pris: 9 800 kronor om du beställer den på Balls hemsida före sista oktober.

https://shop.ballwatch.ch/devgru

Frédérique Constant Vintage Rally

Frédérique Constant hakar på den röda trenden.

Den röda ringen på den grå ringar in de applicerade indexen, och den röda färgen fortsätter i stygnen på den likaledes grå läderarmbandet. Bakom urtavlan ett automatiskt urverk, och allt är placerat i 40-millimeters boett av roséguldpläterat stål. Pris: Cirka 17 800 kronor.

www.frederiqueconstant.com

 

Baume et Mercier Clifton Club Shelby Cobra 10343

Baume et Mercier Clifton Cobra 10343 chronograph har flera röda detaljer.

En subtil röd ring ovan den blå urtavlan liksom understryker takometern, och den röda färgen fortsätter i kalvläderarmbandets kant. Likaså omges kronografens minuträknare av en röd ring. Flera designdetaljer är inspirerade av den fantastiska bilen Shelby Cobra Daytona Coupe 1964, inklusive kronografknapparna som är förminskade kopior av pedalerna. Pris: Cirka 40 400 kronor.

www.baume-et-mercier.com

 

Bell & Ross BR V2-94 Garde-Côtes

Den snyggaste varianten kommer med stållänk.

OK, den här urtavlans röda ring är mer orange än röd – men det är en väldigt fin variant av Bell & Ross kronograf, framtagen som en hommage till den franska kustbevakningen. Pris: Cirka 39 600 kronor.

www.bellross.com

 

Richard Mille RM 70-01 Tourbillon Alain Prost

Richard Mille har utvecklat en extrem klocka till sin gode vän Alain Prost.

Med den här formen på klockan är det svårt att prata om ringar, men kronan har en röd ring, och man kan inte heller prata om urtavla, men indexen är röda, liksom armbandet. Den här klockan har tagits fram som en cykelklocka till Alain Prost – han har blivit en storsatsande memil efter en fantastisk racingkarriär. Memil? Medelålders män i lycra. Klockan är i vanlig ordning när det gäller RM gjord av otroliga nanomaterial, urverket så bra det över huvud taget är möjligt, och det som ser ut som en varvräknare under klockan tolv är i själva verket en kilometerräknare som är tänkt för att du ska kunna hålla koll på hur många du har avverkat under hela säsongen. Det enda du måste komma ihåg är att knappa in det efter en träningsrunda. Priset får dig också att se rött: Cirka 6,7 miljoner.

Kronan på RM70-01.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar