Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

5 hetaste klockorna från Storbritannien just nu

Flera grundläggande klockuppfinningar kommer från Storbritannien. Däribland den första marinkronometern värd namnet av autodidakte John Harrison i mitten av 1700-talet, vilket gjorde att man kunde utforska världshaven utan att hamna snett. Café tar pulsen på fem av dagens brittiska klockor.

Anders Modig  |  Publicerad 2015-12-08 14:54  |  Lästid: 2 minuter

Roger W Smith Series 2 (bespoke)

bw

I ett nötskal: Roger W Smith är Englands enda urmakare vars klockor och urverk är tillverkade Storbritannien. Han håller allra högsta kvalitet på mekanik och klassiska dekorationer. Han tillverkar färre än tio klockor om året, och är näst intill ihjälkramad av samlare, konnässörer och journalister. Dock gillas han inte av otåliga. Vill du göra en unik specialbeställning – så får du vara beredd att vänta i åtta år.

Pris: från cirka 950 000 kronor

www.rwsmithwatches.com

 

Bremont Sol

bremont

Bröderna Nick och Giles English grundade 2002 Bremont som återupplivat, knyter an till en brittisk stolt designtradition á la 1940-talspilot. Bremont har också genuina samarbeten med Martin-Baker och Boeing. Den 43 millimeter stora Solo är en av de Bremonts cleanare varianter, och har två av de viktigaste egenskaperna för en pilotklocka: tydlighet och precision.

Pris: Cirka 34 500 kronor

www.bremont.com

 

Uniform Wares M37

timeonly

Time only säger man på engelska om klockor som bara har två visare och inga andra funktioner. Med den här minimalistiska designen säger det verkligen allt som behöver sägas om den här 37 millimeter stora klockan som serveras på ett svart gummiband.

Pris: 3 300 kronor

www.uniformwares.com

 

Sekford 1 A

sekfold

Är en ny stjärna född? Den 5 november 2015 presenterade Sekford sin allra första kollektion. Schweiztillverkade kvartsur med 1950-talsstajlad design av Cèdric Bellon, som tidigare designat för bland andra Bell & Ross, Hermès och Longines. Jag kommer att följa detta märke och om de släpper en handuppdragen med samma design står jag först i kön.

Pris: 9130 kronor

 

Mr Jones Watches The Accurate

mrjones

Mr Jones har roliga och smarta designlösningar, men lämnar något att önska i finish. Klockorna är dock roliga snackisar oavsett var du befinner dig. Remember you will die är givetvis en återknytning till latinets memento mori, en konstgenre som bland annat under medeltiden sysselsatt konstnärer, filosofer, arkitekter och urmakare.

Pris:1 900 kronor.

www.mrjoneswatches.co.uk

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-12-18 14:35