Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

4 hetaste crowdfunding-klockorna just nu

En internationell tendens är att klockentreprenörer förverkligar sina drömmar genom crowdfunding. Oftast handlar det inte om schweiziskt high-end-urmakeri, utan om spännande designidéer, fantastisk storytelling och kreativa idéer som kan växa till något stort.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-01-26 10:55  |  Lästid: 2 minuter

Halograph-Silver-Main-2

Xeric Halograph Silver Automatic

Bröderna bakom Watchismo, en av de äldre sajterna för klockor med ovanlig design, kände att de hade egna idéer att förverkliga, och med Kickstarters hjälp kom Xeric Halograph, en automatisk klocka i stål med en genial halvcirkelformad urtavla till världen. Så vitt jag vet är det den klocka som dragit in mest pengar på Kickstarter hittills – och nya modeller kommer att lanseras där framöver.

Pris: 4 250 kronor.

www.watchismo.com

klock

REC P-51 Automatic

Danska REC Watches gör urtavlor av gamla bilar. Den första kollektionen var med Mini, och efter vinterns kampanj som pågår till 5 januari på Kickstarter kommer en ny design med urtavlor och detaljinspiration från muskelbilarnas muskelbil: Ford Mustang. När du köper en klocka så får du också den unika storyn bakom din urtavla.

Pris: 5 200 kronor.

www.recwatches.com

3

Klokers 1

När Klokers satte igång Kickstarter efter en gedigen teaserkampanj, så nådde de målet – en halv miljon kronor – efter 8 minuter. Två timmar senare hade de 2 miljoner kronor. Klokers, använder sig av tre roterande diskar; den yttre för timmar, den mellersta för minuter och den inre för sekunder, och i det röda strecket klockan läser du intuitivt av tiden – en fräsch uppgradering som liknar det system bland andra franska Lip använde på 1960-talet.

Pris: 3 250 kronor.

www.klokers.com

Test
Carpenter Watches

Neil Carpenters mjukt kurvade boett och skänklar har något fickursaktigt över sig, och det mjuka formspråket fortsätter i det runda datumfönstret. Med tanke på ursprunget och armbandets bruna läder så kan det här vara Brooklynskäggets ultimata följeslagare.

Pris: 5 100 kronor.

www.carpenterwatches.com

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-26 11:08