Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

3 vinnande bronsklockor

De säger att tre är en trend – så varsågod, här kommer en del av bronstrenden samlad i ett härligt patinerat paket.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-05-14 04:21  |  Lästid: 2 minuter
DYkarklockan Oris Carl Brashear med boett av brons.

Dykarklockan Oris Carl Brashear med boett av brons.

Oris Carl Brashear Limited Edition

Klockan är en fantastisk utveckling av förra årets Oris Sixty-five. Men vem var Brashear? Han var en havets Rosa Parks – trots fördomar och rasism lyckades han 1954 bli den första afro-amerikanska dykaren i US Navy. 1968 blev han flottans första amputerade dykare efter en bombolycka, och 1970 den första afroamerikanska master diver. Klockan, vars boett mäter 42 millimeter är en limiterad edition om 2 000 klockor. Bronskronan är screwdown, så det är en riktig dykarklocka som håller tätt ner till 100 meter. Men läderarmbandet vittnar om att Oris kanske tänkt sig mer landkrabba än havskräfta för denna eleganta skapelse.
Pris: Cirka 25 400 kronor
www.oris.ch

Tudor Heritage Black Bay Bronze

Tudor Heritage Black Bay Bronze

Tudor Black Bay Bronze

Black Bay, den otroligt snygga basen i Tudors comeback kom i våras ut med en bronsvariant – och givetvis vill man åt patineringen, men man vill inte ha den där fläckiga patineringen som tog över mormors bestick vartefter seniliteten kickade in – eller kanske var det reumatismen som omöjliggjorde bestickputsandet? Hursomhelst, Tudor har i blandat in lite aluminium i boetten, vilket ska ge en jämn patinering. Med andra ord pur materialfilosofi – en tidmätare som vill kontrollera tidens tand.
Pris: 36 240 kronor
www.tudorwatch.com

 

Baksidan av denna Panerai har försetts med titan.

Baksidan av denna Panerai har försetts med titan.

Officine Panerai Luminor Submersible 1950 3 Days Power Reserve Automatic Bronzo

Priset för årets längsta modellnamn gick 2013 till Panerai, som har rötter som leverantör till den italienska armén. Märket slog igenom på mainstream-marknaden med hjälp av … håll i hatten, Sylvester Stallone. Han var cool. Eller i alla fall kul. Sedan dess har klockorna fortsatt utvecklas, och har numera egna urverk – tidiga modeller innehöll urverk tillverkade av Rolex. Panerai som utöver guld och stål också behärskar material som titan och kolfiber, visade med bronsklockan att de fattat hur vackert det är med patinering. Dykaruret gjordes i 1 000 exemplar.
Pris: Cirka 107 000 kronor
www.panerai.com

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-05-14 04:24