Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

3 hårda material vi klockälskare vill ha koll på

3 grundläggande klockmaterial varje klockintresserad måste känna till.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-01-05 13:43  |  Lästid: 2 minuter

Keramik – Rado Hyperchrome Automatic Chronograph Tachymeter

PR_Rado_HyperChrome_650_0118_3_010

Keramikpionjären Rado slog igenom på 1980-talet med sina blänkande svarta, repfria slimmade klockor, och sedan dess har mängder av märken utvecklat materialet ytterligare, inte minst Chanel. Kollektionen Rado Hyperchrome har keramikens fördelar i form av låg vikt, skönt mot kroppen och i princip repfritt. Och tack vare den senaste materialutvecklingen som kallas polerad plasmakeramik – ser klockan ut som vore den gjord av metall. Just materialutveckling är en växande trend, och för att även i fortsättningen träffa rätt i samtid och framtid, samarbetar Rado med bland andra framtidsforskaren och trendgurun Li Edelkoort och en banbrytande möbel- och produktdesigner, vars namn kommer att offentliggöras under 2016.

Pris: 42 100 kronor.

www.rado.com

 

Everose gold – Rolex Oyster Perpetual Day-Date

M118205F-0063_PK13_001

Att se Rolex guldsoppa hällas ur den drygt 1 000°C varma smältdegeln i fabriken i Plan-Les-Ouates i Genève, är som att stirra in i solen. Vad som solidifieras i tre meter långa guldtackor innan de omvandlas till boetter och armband är alltid en legering; en blandning andra material som stabiliserar det mjuka guldet och ger det en unik färgton. Rolex tar detta uppdrag på största allvar. ”Med andra röda guldlegeringar på marknaden så fanns möjligheten att kopparn kunde oxidera och evaporera, vilket gjorde att guldet blev allt gulare med tiden. Så vi har gjort ett eget hemligt recept som bland annat innehåller koppar, silver, platina och palladium, en ny soppa med nya ingredienser. Everose, är en unik röd guldton som förblir röd, oavsett hur mycket du bär din klocka”, lovar ansvarige för Rolexlaboratoriets forsknings- och testningsavdelning.

Pris: Rolex Day-Date 36 275 250 kronor / Rolex Day-Date 36 med diamantbesatt Ferriturtavla 355 650 kronor.

www.rolex.com

 

Kolfiber – Hublot Big Bang All Carbon

hublot-big-bang-all-carbon

Kolfiber är ett av Hublots favoritmaterial. Ett material med fantastiska egenskaper i bland annat form av stryktålighet och stabilitet. Men samtidigt är jag en ambivalent; å ena sidan är det ett intressant material, å andra sidan är kolfiberklockorna så extremt lätta att en undrar om de kommit ur en tuggummiautomat.

Pris: 192 960 kronor.

www.hublot.com

Mer frossande för oss som älskar klockor:

Svenska klockfavoriter – här är 7 bästa modellerna just nu >

Svenska köttkungen Johan Jureskog: Det här är min drömklocka >

Klockskolan! Koll på kronograf, kronometer och kronvrak?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-07 13:39