Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

2016 års snyggaste bilklocka

Klockor och bilar har alltid gått hand i hand och nu har Junghans har gjort årets hittills snyggaste bilinspirerade klocka.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-08-21 19:26  |  Lästid: 2 minuter
Meister Driver Chronoscope_Car Dashboard

Det är uppenbart att det är klassiska bilar som är designinspiration till Junghans Meister Driver Chronoscope, en av marknadens mest prisvärda kronografer. Urtavlan i bleka toner liknar gamla hastighetsmätare, och blir en instrumentpanel vars två extra urtavlor är arrangerade i vad man kallar ”bicompax” – vilket betyder att de är två stycken och placerade klockan 3 och klockan 9. I vanlig ordning tillhör den stora sekundhanden i mitten kronografen och tidens sekundvisare hittar du på den extra urtavlan klockan tre.

Junghans har ett mer än sekellångt samarbete med bilindustrin – grundaren var en av bilpionjärerna i Tyskland, han beställde nämligen en av de första testbilarna från Daimler 1892. Hans bilpassion gick i arv till sonen, vilket ledde till att Junghans tillverkade sin första bilklocka 1908. Denna försågs med tachymeterskala för att förarna sånär skulle kunna beräkna hastigheter – det skulle nämligen dröja till 1910 innan hastighetsmätare var standard i bilar.

Med armband av blodrött kalvskinn blir Junghans Meister Driver Chronoscope din för cirka 19 000 kronor.

Med armband av blodrött kalvskinn blir Junghans Meister Driver Chronoscope din för cirka 19 000 kronor.

Eftersom jag älskar när man går hela vägen tycker jag att det är lite synd att man inte inkluderat tachymeterskala på denna klocka som blir din för mindre än 20 000 kronor. Vilket är häpnadsväckande med tanke på att urverket drivs av gedigna schweiziska motorer – automatiskt ETA-urverk och en modul-kronograf från Dubois Depraz.

Storleken 40.8 gör också klockan lagom diskret vilket gör att den funkar till såväl kostym som ute på landet. Eller, naturligtvis, när du är ute och luftar veteranbilen.

www.junghans.de

Med armband av kalvskinn blir Junghans Meister Driver Chronoscope din för cirka 19 000 kronor.

Med armband av brunt kalvskinn blir Junghans Meister Driver Chronoscope din för cirka 19 000 kronor.

Med stållänk går kalaset loss på cirka 20 500 kronor.

Med stållänk går kalaset loss på cirka 20 500 kronor.

Maybach och Junghans – march made in heaven.

Maybach och Junghans – match made in heaven.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-08-22 17:33