Annons

Klockrent
Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Annons
 

20 klockor för Pokémonälskare

Pokémons augmented reality bredde ut sig likt ett gult täcke under sensommaren – och nu finns också den totalt analoga, mekaniska klockan för Pokémonälskare med för mycket pengar.

poklo1

RJ-Romain Jerome som gjort sig kända över med klockor som innehåller mikroskopiska beståndsdelar av Titanic, månlandaren, Frihetsgudinnan, Eyafjallajökull, Berlinmuren, deLorean-bilen i Tillbaka till Framtiden – märkets tagline DNA of Famous Legends säger det mesta. På senare år har de mest populära modellerna flörtat med nostalgisk och samtida populärkultur genom officiella samarbeten med rättighetsinnehavarna till bland annat Mario Bros, Pacman och Batman. Ofta med en imponerande fingertoppskänsla över vad som är på väg att bli populärt igen. Så det känns logiskt att det nu kommer en påskgul Pokémonvariant i extremt limiterad upplaga om 20 exemplar lagom till 20-årsjubileet; ett produktionsbeslut som togs innan man kunde ana den enorma globala augmented-succén.

Annons

Vad döljer sig då under den skrattande Pikachu och hans electric-type mönster, båda i handmålad emalj? Här snackar vi ett automatiskt schweiziskt urverk av hög klass utvecklat för märket. Boetten är av märkets månlandartyp av titanium, hornen är rörliga kulleder för god passform och baksidan pryds av en Pokémonmedaljong. Det likaledes gula vulkaniserade gummiarmbandet hålls på plats av ett fjärilsspänne i PVD-behandlat stål.

Så, om du har glada barndomsminnen av Pokémon, älskar augmented-varianten och har 200 000 (!) kronor över i plånboken är det kanske dags att slå till?

 www.romainjerome.ch

poklo2

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar