Klockrent

Klockrent

Klockrent

Anders Modig skriver om klockor och klockvärlden för Café.

Svenska köttkungen Johan Jureskog: Det här är min drömklocka

Café snackar kött och klockor med kocken och klocksamlaren Johan Jureskog, mer känd som mannen bakom köttkrogen AG och bistroklassikern Rolfs Kök.

Anders Modig  |  Publicerad 2016-01-05 13:12  |  Lästid: 2 minuter
39999_farbe

Om du vore en klocka så vore du en…

– Tourbillon, som den friska fläkt jag är. (Reds anm, Tourbillon är franska för virvelvind. I klockvärlden är tourbillon en funktion som förenklat går ut på att vrida tyngdkraften åt ett motsatt håll så att tyngdkraften inte har negativt inflytande på klockans precision.) 

Köper du vintage?

– Nej, jag handlar alltid nya klockor, jag vill fixa min egen patina. Jag säljer heller aldrig någon klocka – det blir liksom ett livslångt äktenskap när jag slagit till.

Vilken är den köttigaste klockan i din samling?

– Min senaste, Audemars Piguet Royal Oak Offshore.

Vad letar du efter i en klocka?

– Jag kan inte riktigt svara på vad det är. Det blir liksom kärlek vid första ögonkastet, sen bara måste jag slå till! Dock alltid stora rackare. 

Vad beställer drömgästen på dina restauranger?

– En JJ burgare och en flaska Harlan Estate – det är en skön livsnjutare i mina ögon.

En drömklocka för Johan Jureskog? Audemars Piguet Concept Royal Oak

audemars

Mer frossande för oss som älskar klockor:

3 hårda material vi klockälskare vill ha koll på >

Svenska klockfavoriter – här är 7 bästa modellerna just nu >

Klockskolan! Koll på kronograf, kronometer och kronvrak?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2016-01-07 13:40